Update: Pinkpop 2012

Pinkpop hands up

Ook voor Pinkpop mogen we binnenkort de eerste officiële namen verwachten. Vorig jaar maakte onze grote vriend Jan Smeets in november de headliner bekend waar hij al zo lang op aasde. We zijn benieuwd of hij ons dit jaar weet te verrassen. Hierbij een update van de geruchten die er tot nu toe door de wandelgangen voor Pinkpop 2012 gaan.

Pearl Jam is komende zomer vanwege hun 20 jarige bestaan op de Europese festivalweides te vinden. En zoals Jan Smeets aangaf, als Als Pearl Jam tourt dan zegt Jan “geen nee”. Jan Smeets: ”Ligt er natuurlijk aan wat het kost he”. Zo kennen we je weer Jantje!

– Zoals al eerder gemeld zijn The Crookes de eerste officieuze bevestiging.

Metallica is ook in 2012 in Europa, er gaan sterke geruchten dat ze op het Download Festival staan, welke wordt gehouden van 8 t/m 10 juni. Daarnaast headlinen ze ook het Sonisphere Festival.

– Ook zullen De Heideroosjes in hun afscheidstoornee zeker op Pinkpop willen staan, ze stonden er namelijk al 4 keer en hun grote doorbraak was de Pinkpop opening in 1995.

– Omdat er volgend jaar een nieuw album van MUSE verschijnt, wordt ook deze naam veel meegenomen in de geruchten.

– Festileaks zet ook in op Lenny kravitz, die is aan zijn nieuwe tour begonnen en het concert in de Ahoy van afgelopen maand had zeer goede recensies. Tip van onze top verslaggeefster Ellen, dus daar kunnen we niet omheen!

– Maar daar blijft het niet bij. Want er is meer, veel meer! Zo kunnen we nog even terloops noemen: Danko Jones, Saybia, The Kooks, Gotye, Kasabian, Björk, Snow Patrol, Blink182, Bush, Guano Apes, Limp Bizkit en Skrillex.

Zodra we meer horen zijn jullie de eerste die het weten! Willen jullie geruchten met ons delen, schroom niet en stuur een e-mail naar [email protected]. Je kunt natuurlijk ook onderstaand commentaarveld gebruiken.

Alle ontwikkelingen worden door ons centraal bijgehouden op deze pagina: Pinkpop 2012

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen