Glastonbury baas zet alles op alles voor komst The Rolling Stones

Volgens de Engelse krant ‘Sun’ is Glastonbury baas Michael Eavis dichter dan ooit bij een boeking van The Rolling Stones. Van een concrete boeking is nog geen sprake, maar de organisatie zet alles op alles voor de komst van de oude rockers.

Het zou de eerste keer in hun 50-jarige geschiedenis zijn dat Mick Jagger en kornuiten optreden op ‘Worthy Farm’. De Pyramid Stage moet op de zondagavond plek bieden voor een afsluitend optreden voor 175.000 mensen. Sun verwijst naar een anonieme bron die de volgende uitspraak heeft gedaan:

“The band are gearing up for a load of live dates but tend to leave big decisions like this until the last minute.

Michael Eavis is desperate to get the band confirmed and has made initial contact with their people. It would be a massive coup to get the band playing Glasto on what could be their last round of live dates.

Getting a decision from the whole band can be tough and at the moment they are without an agent for live shows, which is not helping the situation.

But there is a good chance 2013 will finally be the year they make it.”

Ter ere van het jubileum komt volgende maand een greatest hits album uit met daarom ook twee nieuwe tracks. De eerste daarvan – ‘Doom and Gloom’ – is al te beluisteren. Naast dit album zullen de heren nog een aantal concerten doen. Naar verwachting vinden deze sowieso plaats in Londen en New York.

Het is nog even afwachten of Glastonbury 2013 de uiteindelijke kroon op het werk van The Rolling Stones wordt. Wat ons betreft is het in ieder geval een prachtige laatste bladzijde van een reeds legendarisch boek.

Sun wijst ook Mumford and Sons aan als kanshebber voor een van de Glastonbury headline spots van de Pyramid Stage. Een onderbouwing blijft echter achterwege.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.