Werchter en Amsterdam maken zich op voor een avond rockgeschiedenis. Op zaterdag 20 juli brengt Roger Waters The Wall live in het Festivalpark in Werchter. Op zondag 8 september wordt de Amsterdam Arena aangedaan.

Roger Waters, mede-oprichter en de belangrijkste songschrijver van de legendarische groep Pink Floyd, kondigt vandaag aan dat de indrukwekkende productie The Wall in 2013 opnieuw door Europa zal toeren. The Wall Live werd tot op heden 192 keer gebracht. Wereldwijd hebben reeds meer dan 3,3 miljoen concertgangers genoten van het spektakel. The Wall Live is dan ook één van de meest succesvolle tournees in de rockgeschiedenis.

Pink Floyd’s 11de studio-album “The Wall” (1979) is, met meer dan 40 miljoen verkochte exemplaren, één van de best verkochte albums aller tijden. Het semi-autobiografische album, een rock opera, brengt het verhaal van een succesvol muzikant in een existentiële crisis. The Wall tourt voor het eerst in 1980. Pink Floyd zet een staaltje state of the art spektakel neer voor die tijd. In 1990 herneemt Roger Waters, het creatieve brein, The Wall in Berlijn om de val van de muur tussen oost en west, enkele maanden eerder, te gedenken. Pas in 2011 toert Roger Waters opnieuw met The Wall. De productie, op arena-maat, is opnieuw niet minder dan indrukwekkend. Twee avonden op rij staat Roger Waters met deze topproductie in een uitverkocht Sportpaleis. Pers en publiek genieten van top entertainment.

Komende zomer wordt het nog grootser. Roger Waters heeft de indoor-show hertekend en uitvergroot. The Wall Live wordt een nog pakkender, dramatischer en opwindender spektakelstuk. Naast de mythische muziek, speelt de muur, die tot 150 meter lang en 12 meter hoog meet, een hoofdrol. Videobeelden zullen over de hele breedte van de muur geprojecteerd worden. Roger Waters: “Deze tournee was 40 jaar geleden niet mogelijk. De ruimte zo invullen opdat het spektakel emotioneel, muzikaal en theatraal perfect in mekaar zit, was toen niet realiseerbaar. De technologie is zo veranderd dat het nu wel kan.”

De voorverkoop voor beide concerten start op zaterdag 17 november, om 10.00 uur.