Glastonbury: Stones zijn aan zet

Rolling Stones Group Shoot 2008

De bal ligt bij The Rolling Stones, aldus Glastonbury-baas Michael Eavis die eind vorige week een serieus bod heeft uitgebracht op een optreden op het al uitverkochte festival.

Het bod van een miljoen pond wordt – volgens The Mirror – op dit moment door de oude rockers overwogen. Een bron licht het volgende toe: “It wasn’t an option previously but in the last seven days things have moved quickly. It’s now in the band’s court.” In het 42-jarige bestaan van het festivals is Jagger en co. nooit voor Glastonbury vastgelegd.

Er wordt al geruime tijd gespeculeerd over het optreden van The Rolling Stones op Glastonbury. Mick Jagger ging er eerder tegenover NME op in: “Glastonbury is very important. Especially to my children – highlight of their year.”

Er zijn ook geluiden over een optreden tijdens de NME awards op 27 februari. De Stones zijn genomineerd voor Best Live Band, Best Book, Music Moment of The Year en Best Music Film.

So far so good; The Stones soap kabbelt rustig voort. Op korte termijn verwachten we echter concretisering van bovenstaande ontwikkelingen en geruchten. Wat ons betreft zijn de mannen meer dan welkom, en dan niet alleen bij NME of op Glastonbury…

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.