Een onbekend festival: Colours of Ostrava

Colours of Ostrava

Colours of Ostrava, een Tsjechisch festival, vindt plaats op een unieke locatie. De plaats Dolní oblast Vítkovice huisvestte in het verleden onder andere mijnen en staalindustrie. Tegenwoordig is het een festivallocatie en wordt er op slimme wijze gebruik gemaakt van overblijfselen van de oude fabrieken.

Ostrava is de op twee na grootste stad in Tsjechië en ligt dicht bij de Poolse grens. De stad telt ongeveer 300,000 inwoners en staat kandidaat voor de titel Culturele hoofdstad van Europa 2015.

Dit jaar zal Colours of Ostrava gehouden worden op 18, 19, 20 en 21 Juli. Inmiddels zijn er al een aantal artiesten bekend gemaakt, o.a. Sigur Rós, Damien Rice, Jamie Cullum, Woodkid en The Bots zullen er optredens verzorgen.

Het festival bestaat sinds 2001 en het bezoekersaantal ligt rond de 30,000. Het festival biedt meer dan alleen muziek, hierbij kun je denken aan theater, workshops, films en dergelijke.

Een kaartje voor de volle 4 dagen kost momenteel €66. Aan kampeerkosten komt daar nog eens €8 bij. Om het festival met het vliegtuig te bereiken kun je naar Brno-Tuřany vliegen, en van daaruit de trein naar Ostrava (ongeveer 2,5 uur) nemen. Als je het geld hebt kun je ook direct naar Ostrava vliegen, maar je kan natuurlijk ook gewoon gaan touren met de auto.

Voor de volledige line-up en meer informatie kan je terecht op de website van het festival.

Colours of Ostrava Logo

Colours of Ostrava 2016

Locatie
Tsjechië
Ostrava, Tsjechië
Datum 14-17 juli 2016
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.