Dansen met Bruce Springsteen: If you can dream it you can do it!

Bruce Springsteen Live Bruce 2012

Ellen en Sanne, twee trouwe Festileaks volgers hebben iets bijzonders meegemaakt tijdens het optreden van Bruce Spingsteen op het heilige gras van Werchter. Dit willen ze graag met jullie delen.

Dancing in the Dark, het nummer waarbij Bruce Springsteen elke avond opnieuw één vrouw uit het publiek kiest om mee te dansen. Hij heeft de keuze uit tienduizenden vrouwen en altijd kiest hij voor iemand met een leuke, grappige, ontroerende tekst op de beroemde bordjes of spandoeken, ook wel “signs” genoemd.

Dat moet ons toch ook lukken, dachten we, dus vol goede moed naar het concert in Monchengladbach. In plaats van een verzoek om met The Boss te mogen dansen dachten wij slim te zijn door te vragen of we met Nils Lofgren (gitarist) en Jake Clemons (Saxofonist, neefje van de beroemde Clarence aka the Big Man) mochten dansen. Helaas stonden we niet dichtbij genoeg en Bruce koos voor een dame met de volgende tekst op haar sign: “please dance with the chubby girl”. Dat deed hij dus en het was overigens nog een hele klus haar uit het publiek te krijgen.

Het was een geweldige avond en 29 nummers later zaten we buiten het stadion op een taxi te wachten. Tijdens dit wachten hebben we een foto van onze “signs” en daarbij 2 heel sip kijkende meisjes de wereld die Twitter heet ingegooid.

Teleurgestelde dames
Teleurgestelde dames

Nog dezelfde nacht heeft Jake Clemons onze foto geretweet met de volgende reactie daarbij “Thanks for making the sign!! You Rock!!” En behalve Nils Lofgren liet ook Amy Lofgren (vrouw van Nils) blijken onze signs erg tof te vinden. Amy ging zelfs tips geven aan Sanne dat ze erbij had moeten zetten dat Amy het prima vond als haar Nils met Sanne zou dansen. Maar hoe leuk Jake, Nils & Amy onze geknutselde bordjes ook vonden, was het ook zo dat Amy vertelde dat er maar één man is die beslist wie uitgekozen wordt en dat is natuurlijk Bruce zelf, hij is niet voor niets The Boss!

Dancing shoes

De Lichte teleurstelling in combinatie met de Twitter respons zorgde ervoor dat we, eenmaal thuis, midden in de nacht een impulsieve aankoop deden voor een concert van Bruce Springsteen een week later op het festival Werchter Classic. Op 13 juli stonden we dus weer op tijd in de rij om een goed plekje vooraan te bemachtigen. We hadden onze “signs” enigszins gepimpt, Sanne had o.a. de tekst; “Amy said it’s ok” toegevoegd. Met onze verbeterde bordjes stevig in de hand geklemd moesten we als een gek rennen toen de deuren open gingen, hoe eerder we bij de pit zouden zijn, hoe beter onze plek was, het doel was natuurlijk zo dichtbij bij het podium te komen. Als 30’er ren je de gemiddelde Bruce fan van een jaar of 50 er zo uit, ze sneuvelde met bosjes om ons heen, waardoor we nog harder gingen rennen. Van 12 uur tot 22 uur hebben we moeten wachten tussen alle “Brulievers”, maar dit was geen straf met optredens van o.a. Blondie, Santana en Keane.

Toen de E-streetband begon te spelen hadden Jake & Nils onze bordjes al snel gezien en maakte duidelijk dat ze dit wel konden waarderen, maar The Boss is niet voor niets The Boss en hij beslist, het was dus hopen dat hij ons ook zou spotten én onze “signs” leuk genoeg zou vinden. Toen “Dancing in the Dark” eenmaal begon speurde Bruce het publiek af en ja hoor hij zag ons en wees onze kant uit. Er staan echter honderden fans om je heen die ook allemaal een bordje hebben, dus je weet dan nog niet zeker of The Boss wel echt naar jou wijst. Jake begon aan de saxofoonsolo en Bruce liep de trappen af, nogmaals wijzend in onze richting en dan ineens staat die daar, recht voor je neus, pakt je bordje uit je hand en laat dit aan 60.000 man in het publiek zien, een goedkeurende lach en voordat ik het wist stond ik aan de andere kant van het hek oog in oog met The Boss. Hij vertelde me nog dat ik voorzichtig met Jake moest zijn en vooral ook voorzichtig op de gevaarlijke trap naar het podium. “Doe ik Bruce” zei ik, ik geef hem nog een knuffel en ren het podium op. In de tussentijd haalt hij ook Sanne uit het publiek, ik sta met Jake te dansen en opeens zie ik haar voorbij vliegen richting Nils. Daar sta je dan voor een publiek van 60.000 man te sjansen & te dansen met Jake Clemons, Nils Lofgren, Bruce Springsteen and the heart-stopping, pants-dropping, house-rocking, earth-quaking, booty-shaking, Viagra-taking, love-making – Le-gen-dary E – Street – Band!

Een moment om nooit te vergeten: If You can Dream it You can Do it! Bewegend beeld zegt meer dan 1000 woorden, check daarom ook het onderstaande filmpje;