Advertisement

De geruchtenmolen komt op gang: Pearl Jam, Muse, Arcade Fire en meer

The Green Man Festival

Het festivalseizoen is weer voorbij en ja, wat was het weer mooi. Gelukkig begint voor de echte liefhebbers de voorpret alweer, want langzaam maar zeker wordt de geruchtenmolen weer aangeslingerd. Wij hebben er weer zin in en traditiegetrouw trappen we af met wat feitjes en geruchten.

Zoals ieder jaar wordt Pearl Jam weer aan Pinkpop gekoppeld. Dit keer is het gerucht door “insiders” de wereld in geholpen. Hoeveel waarde we hier nu al aan kunnen toekennen valt lastig te zeggen. Het gezegde luidt in elk geval: de aanhouder wint. En een aanhouder is Smeets zeker. Wat ons betreft is de komst van Pearl Jam hem nu eindelijk gegund.

Arcade Fire wordt veel genoemd als mogelijk headliner voor het Best Kept Secret Festival. Het nieuwe album komt uit in oktober en een tour volgt zeker. Best Kept Secret lijkt de meest logische keuze. Rock Werchter heeft ook goede kaarten.

De heren van Muse hebben reeds aangegeven in ieder geval twee festivals te doen in 2014. Eén in Europa en één in Amerika. Glastonbury werd meteen genoemd als de grote kanshebber. Echter, daar stonden ze al eerder op de planken. De organisatie van Glastonbury gaf eerder tegen NME aan dat er drie headliners komen die nog nooit eerder op het festival stonden. Dat biedt dus ruimte voor speculaties.

Slecht nieuws voor de fans van Mumford & Sons. De heren nemen een hiatus nadat hun tour door de Verenigde Staten is geëindigd. “There won’t be any Mumford & Sons activities for the foreseeable future”. Het lijkt er dus op dat we in 2014 betreft festivals niets van deze band hoeven te verwachten.

Verder zullen er met grote aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid festivaloptredens komen van Placebo, Franz Ferdinand en Arctic Monkeys. Vooral van deze laatste jongens vliegt het nieuwe album als warme broodjes over de toonbank. Voor minder dan een headlineplek doen ze het niet en dit is meer dan terecht gezien het optreden dit jaar op Best Kept Secret. Vorig jaar durfde Rock Werchter het volgens bronnen nog niet aan ze deze plek toe te kennen. Dit jaar worden de kaarten wellicht anders geschud. Volgens ons een reële kanshebber voor een headlinespot op Rock Werchter en / of Pinkpop. Dat geldt ook voor Sir Paul McCartney. Nadat de Pinkpop-deal vorig jaar op het laatste moment afketste is deze naam achtergebleven in de wandelgangen met betrekking tot de 2014 editie. Ook al hebben we op dit moment geen aanwijzingen die het gerucht concretiseren, we houden ‘m absoluut in de gaten! Zijn nieuwe album wordt in elk geval binnenkort gepresenteerd. Wellicht de eerste echte aanwijzing voor een aanstaande tour?

De Europa-tour van The Rolling Stones lijkt verplaatst naar de lente en wordt volgens de Oostenrijkse roddelsite Wegotit in mei afgetrapt. Eerder bracht Wegotit het nieuws dat in de herfst drie optredens in de Ziggo Dome op het programma zouden staan. Volgens de laatste geruchten ligt een buitenoptreden in bijvoorbeeld het Goffertpark echter meer voor de hand.

Last but not least, voor de liefhebbers van het hardere werk. Het gonst al jaren van de geruchten dat er in 2013 / 2014 een “40th anniversary tour” aanstaande is van AC/DC. Volgens onze telling zou het dan binnenkort toch echt zo ver moeten zijn. Wordt snel vervolgd!

Kortom; het eerste voer voor interessante discussies is hiermee geleverd. Doe je mee op ons forum? Tot snel!

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2024

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 7-9 juni 2024
Line-up
Paolo Nutini
Disclosure
Justice
Tickets Kopen