Nadat de organisatie van dubbelfestival Rock Am Ring / Rock Im Park ons vorige week wist te teasen met de boodschap “four aces coming your way”, bleef het vervolgens angstvallig stil. Tot nu dan, want zojuist werd met de aankondigingen van Metallica, Linkin Park, Iron  Maiden en Kings of Leon daad bij het woord gevoegd.

Rock Am Ring en Rock Im Park zijn al jaren zeer interessante festivals om in de gaten te houden met betrekking tot het programma van Pinkpop. In 2013 stonden onder meer The Killers, Green Day, Thirty Seconds to Mars, Fun, Paramore, Phoenix, Palma Violets, Graveyard en Stereophonics op de Pinkpop, Rock Im Park en de Rock Am Ring bühne. Niet de kleinsten zullen we maar zeggen. Deze overlapping geeft geen enkele garantie voor 2014, maar maakt de bekendmaking van vandaag extra interessant.

Dit jaar zijn de festivals weer in hetzelfde weekend als Pinkpop wat de samenwerking tussen deze 2 festivals zou kunnen bevorderen. Rock am Ring is dit jaar van 5 t/m 8 juni en Rock Im Park van 6 t/m 9 juni. Het is dit jaar de eerste keer dat beide festivals 4 dagen duren. Pinkpop is dit jaar van 7 tm/ 9 juni.

Kaarten voor Rock Am Ring en Rock Im Park zijn vanaf morgen verkrijgbaar op www.eventim.de

Wat denk jij? Staat één of meerdere van de vier Rock Am Ring / Rock Im Park acts ook op Pinkpop? Laat het weten via ons forum!

DELEN
Geestelijk vader van de Festileaks-familie. Verzamelaar van vinyl en herinneringen. Geboren op Megaland. Droomt van een festivaldag met Radiohead, Arcade Fire, Sigur Rós én een reunie van Talk Talk.