De eerste naam voor Rock Werchter 2014 is een feit. Metallica speelt op donderdag 3 juli. Op verzoek. Het grootste deel van de setlist wordt immers door de fans bepaald.

Vorige week wisten we deze bekendmaking met dank aan de Franse dj Zegut reeds te voorspellen. Hij kondigde ook de komst van Metallica naar Pinkpop aan.

Wie metal denkt, zegt Metallica. Het is de eerste naam die spontaan opwelt. De Amerikaanse groep is veel meer dan dat ondertussen. Ze bracht metal naar het grote publiek en geldt als één van de beste en succesrijkste namen aller tijden. Metallica schittert momenteel in de 3D-concertfilm ‘Through The Never’ en zal een groot stuk van 2014 wijden aan de opvolger van ‘Death Magnetic’ (2008). Tussen de werkzaamheden door trekken de heren de wereld rond en dan mag Rock Werchter niet ontbreken. Onder meer omdat het 20 jaar geleden is dat Metallica hier voor het eerst – en als eerste metalband – speelde. Het was vuurwerk in 1993 en dat zal de zevende keer niet anders zijn. De fans krijgen het immers voor het zeggen. Iedere ticketkoper krijgt de vraag om zijn/haar favoriete nummers door te geven. Een hele klus want het is kiezen uit tien albums, vier live-platen en bijna 40 singles. Metallica op maat: vakmanschap!

Rock Werchter 2014 vindt plaats van donderdag 3 juli tot en met zondag 6 juli. Vier dagen lang is in het Festivalpark in Werchter het beste van nu te zien en te horen op drie podia: Main Stage, KluB C en The Barn. Rock Werchter programmeert overtuigd over genres heen. Dat wordt gesmaakt. Over de vier festivaldagen heen vonden in 2013 zowat 140.000 (unieke) festivalgangers uit alle mogelijke windstreken de weg naar een op voorhand uitverkocht festival. Het festival is een meermaals bekroonde, internationale topper. In maart van dit jaar mocht Rock Werchter voor de 5de keer reeds de ILMC Arthur Award, een prestigieuze sectorprijs, voor ‘Beste Festival’ in ontvangst nemen.

Meer namen voor Rock Werchter 2014 volgen snel. De ticketverkoop start op zaterdag 7 december om 14 uur.

DELEN
Geestelijk vader van de Festileaks-familie. Verzamelaar van vinyl en herinneringen. Geboren op Megaland. Droomt van een festivaldag met Radiohead, Arcade Fire, Sigur Rós én een reunie van Talk Talk.