Metallica en Iron Maiden ook op Sonisphere UK

Metallica Live James 2012

De Duitse editie van Sonisphere had al eerder de komst van Iron Maiden en Metallica aangekondigd. Nu maakt ook de Engelse versie van het festival de komst van de twee metalbands bekend. Hiermee zijn de headliners voor Sonisphere UK binnen.

Metallica zal ook hier gaan spelen onder het concept ‘Metallica On Request’; fans van de band mogen samen de setlist voor de show samenstellen door middel van het inzenden van zijn/haar favoriete Metallica-songs. De mannen van Metallica hebben al een behoorlijk druk programma voor de zomer. Zo staan onder meer Rock Werchter, Pinkpop en dubbelfestival Rock Am Ring/Rock Im Park op het programma. Het zal tevens de eerste keer zijn dat de twee metal-grootheden Iron Maiden en Metallica samen op één affiche staan in de UK. Daarbij zijn beide boekingen exclusief voor Brits grondgebied, waardoor de kans op Glastonbury voor beide bands in het water valt.

Sonisphere is een geliefd metalfestival dat elk jaar weer op verschillende locaties door Europa plaatsvindt. Het is niet vreemd dat Metallica op het festival staat; de band ondersteunt de organisatie van Sonisphere namelijk. Het festival zal dit jaar plaatsvinden in Knebworth van 4 t/m 6 juli. Wil jij naar Sonisphere UK? Dan kan je hier meer informatie vinden.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.