Rock Werchter komt dit jaar met een gloednieuwe camping die de festivalbeleving moet verbeteren. De camping heet The Hive en heeft plek voor zo’n 30.000 bezoekers. Tevens is er informatie wat betreft uitzendingen van het WK voetbal.

Rock Werchter zet een nieuwe stap richting nog betere festivalbeleving. In de A-zone zal de festivalorganisatie vanaf dit jaar een camping uitbaten. Er wordt ingezet op meer kwaliteit, meer comfort en meer beleving. THE HIVE powered by Rock Werchter wordt dé grootste festivalcamping. De ambitie is om ook de beste te zijn. Tot 30.000 festivalgangers kunnen er verblijven tijdens Rock Werchter.

THE HIVE CAMPING: MEER KWALITEIT, MEER COMFORT

In het Festivalpark worden kosten noch moeite gespaard om de festivalgangers, naast een geweldig muzikaal programma, ook de nodige faciliteiten voor een optimale festivalbeleving aan te bieden. Dit wordt naar THE HIVE doorgetrokken. Er wordt ingezet op comfort, kwaliteit en veiligheid. Er zullen meer douches, meer toiletten en meer waterkraantjes beschikbaar zijn. Deze worden ondergebracht in vier comfortzones verspreid over de camping. Zo zijn deze faciliteiten steeds nabij de kampeerder. In elk van deze comfortzones is er, naast de sanitaire faciliteiten, gratis wifi en een inzamelpunt voor afval, ook plaats voor gezelligheid en ontmoeting. Er is een bar en bijhorend terras. Er worden frisse en warme dranken, ontbijt en lekkere broodjes geserveerd. Ook present en steeds ter beschikking: bezige bijen. Oftewel campingmedewerkers die de festivalgangers met info en raad bijstaan. In THE HIVE wordt ook bijzondere aandacht aan veiligheid besteed. Zo wordt de camping in verschillende compartimenten met brandgangen ingedeeld. Dat systeem heeft zijn nut reeds bewezen en wordt op alle campings toegepast. Ook worden er servicewegen voorzien. Die hebben logistiek voordeel maar zijn ook zeer van belang voor vlotte eventuele interventies van hulpdiensten en bij evacuatie. Ook 24/24 beschikbaar en bereikbaar voor kampeerders: de EHBO post van Het Rode Kruis.

THE HIVE: MEER BELEVING
THE HIVE is zo veel meer dan een camping. Het is een plaats van vertier, een plaats vol plezier. Waar de festivalganger kan chillen. Waar mensen uit de wijde regio die langsfietsen een pintje kunnen komen drinken. Een grote tent omgeven door drank- en eetstanden en een groot terras, dat is THE HIVE. Woensdagavond kunnen de kampeerders met een camping XL ticket, er al genieten van de XL openingsparty. Vanaf donderdagmiddag zet THE HIVE de deuren open voor iedereen. De kwartfinales van het WK voetbal zullen er op groot scherm bekeken kunnen worden. Op vrijdag, zaterdag en zondag komt Radio Modern swingen in THE HIVE. Openingsuren en -van zodra beschikbaar- alle details over het programma zijn te vinden op rockwerchter.be.

GOOD TO KNOW
De drank/eetbonnen die in het Festivalpark verkocht worden, zijn ook geldig in THE HIVE // Zowel in THE HIVE als in de comfortzones van het campinggedeelte is er gratis wifi // Alle vier de kwartfinales van het WK voetbal in Brazilië worden op 4 en 5 juli op groot scherm uitgezonden in THE HIVE. Moesten de Rode Duivels de kwartfinales van het WK Voetbal halen, dan zal hun match ook in het Festivalpark zelf te zien zijn. Er worden dan bijkomende schermen geplaatst op locaties die de concerten niet storen // THE HIVE is de enige camping die reeds vanaf woensdag open is voor houders van een campingticket XL // Een grote parking, bereikbaar via Haacht, is verbonden aan THE HIVE // Kampeerders die met het openbaar vervoer reizen, dienen in Leuven een festivalbus richting Haacht te nemen om snel naar THE HIVE gebracht te worden.

Via www.proximusgoformusic.be kunnen nog steeds campingtickets gekocht worden. Er worden 2 soorten campingtickets aangeboden: een campingticket regular, geldig voor alle campings inclusief THE HIVE van donderdag 3 juli tot en met maandag 7 juli en een campingticket XL, geldig voor THE HIVE van woensdag 2 juli tot en met maandag 7 juli. Houders van een campingticket XL kunnen woensdag ook genieten van de XL openingsparty in THE HIVE. Nog een bijkomend voordeel is dat zij op woensdagavond reeds hun festivalticket kunnen inruilen voor een festivalbandje. Het aanschuiven aan de ingang van het Festivalpark op donderdag wordt voor hen op deze manier tot een minimum herleid. Wie zijn festivalbandje reeds om de pols heeft, kan immers gebruik maken van de fastlane ingang. Alle info over campingtickets via deze link.

DELEN
Thijs
Festileaks-chef van alles wat niet met nieuws te maken heeft. Muziekjournalist. Broer van Ed Sheeran, Rupert Grint en alle andere Gingers die je kent. Draait met alle liefde plaatjes onder de naam Thissa. Houdt niet van arrogante mensen, wel van Kanye West.