‘Drie headliners voor Glastonbury 2015 al geboekt’

Terwijl de editie van dit jaar vandaag nog moet worden afgesloten door Kasabian, blikt organisator Michael Eavis alvast vooruit op de volgende editie van Glastonbury. Naar verluidt zijn er al drie headliners geboekt.

Volgens NME ligt de komst van Prince naar het festival echter nog niet vast. Eavis acht Prince een geschikte headliner voor Glastonbury 2015, maar de Amerikaanse muzikant heeft zelf nog geen uitsluitsel gegeven over een eventueel optreden.

Over één van de headliners wilde de Glastonbury-organisator wel alvast een tipje van de sluier oplichten. Het gaat om een act die gisteren, tijdens het optreden van Metallica, zijn jawoord gaf aan de organisatie. Hierover had Eavis het volgende te zeggen:

Is it a British artist? He’s definitely British, but the band are not British any more.

Een voor de hand liggende mogelijkheid is AC/DC (Britse zanger, Australische band). Ook Paul McCartney zou een kanshebber kunnen zijn. Een Europese (festival)tour lijkt niet uitgesloten te zijn voor de Brit. McCartney en zijn band, die voor het grootste deel uit Amerikaanse artiesten bestaat, werden eerder ook al in verband gebracht met onder andere Pinkpop.

Glastonbury vindt plaats nabij de gelijknamige Engelse plaats. De headliners van dit jaar waren Arcade Fire, Metallica en Kasabian, maar op het festival staan honderden artiesten verspreid over ruim 50 podia. De editie van dit jaar is op dit moment nog te volgen via de livestream.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.