Geen munten op Best Kept Secret 2014

Best Kept Secret Programma 2014

Vorig jaar introduceerden ze het statiegeldsysteem voor de drinkbekers, met als resultaat een brandschoon terrein. Dit jaar is er weer iets nieuws: ze schaffen de munten af.

Hoe werkt het?
Bij binnenkomst op ons terrein wissel je je toegangskaart in voor een polsbandje. Aan dat polsbandje zit een anonieme chip die je bij de oplaadpunten op ons terrein oplaadt, met PIN of cash. Bij je bestelling aan de bar houd je je polsbandje met de chip tegen de kassa, waarna je bestelling automatisch wordt afgerekend. Als je tegoed op is, laad je je chip weer op bij een van de oplaadpunten. Voor je naar huis gaat, kun je een eventueel tegoed op je chip uit laten betalen in cash.

De chip werkt als een anonieme OV-chipkaart en is uitsluitend een betaalmiddel. De chip vervangt munten. We registreren geen persoonlijke gegevens. De chip is zonder jouw toestemming op geen enkele manier aan je te linken.

Hoe geef ik een rondje?
Een chip aan je polsbandje? Da’s lastig rondjes geven. Daar hebben we iets op gevonden: bij de oplaadpunten zijn voor €2 losse chipkaarten verkrijgbaar. Daar kun je de gehele pot van jou en je vrienden op storten. Zo reken je het hele weekend je drank af met 1 gezamenlijke chipkaart. Ook die chipkaart laad je weer op als de pot leeg is. Een eventueel restbedrag laat je cash terug betalen voor je naar huis gaat.

De voordelen:
– Gemak: geen broekzak vol munten of het hele weekend een dikke portemonnee in je kontzak. Altijd je portemonnee aan je polsbandje.
– Geen vaste muntprijs, dus we kunnen prijzen variëren. Zo is een cola op Best Kept Secret 2014 goedkoper dan een biertje.
– Minder wachttijd bij de bar en eettentjes.
– Minder plastic afval.
– Ook voor de organisatie zijn de voordelen helder: de chips zijn veiliger, minder fraudegevoelig en milieubelastend.

Wat als ik mijn bandje of pas verlies?
De chip zit aan je polsbandje dus de kans is zeer klein dat je die verliest. De losse chipkaart geeft echter meer kans op verlies of diefstal. Net als je portemonnee of met munten kan de oneerlijke vinder je chipkaart gebruiken om drank of eten te kopen; dat verandert helaas niet. Wanneer je daarvoor kiest, kunnen we de chip aan je polsbandje of je chipkaart registeren: je koppelt dan je chip(-kaart) aan je e-mail adres, met een zelfgekozen wachtwoord. Meer niet. Bij verlies of diefstal kun je je chip(-kaart) dan laten deactiveren. Zonder registratie kunnen we chips niet deactiveren of geld terugstorten. Dat betekent immers dat iedereen elke (gevonden) chip en elke kaart, dus ook de jouwe, zonder controle kan laten deactiveren en uitbetalen.

Tot slot
Of je je betaalchip of -kaart registreert, is aan jou. Wil je volstrekt anoniem op Best Kept Secret rondlopen, eten en drinken, dan is dat geen probleem. Wil je bij verlies of diefstal je chip(-kaart) deactiveren dan kan dat ook. In dat laatste geval is registratie met e-mail en een zelfgekozen wachtwoord noodzakelijk. Om fraude te voorkomen kun je op Best Kept Secret niet betalen met credit cards, biljetten van €200 en €500. Ook is het niet mogelijk om op het terrein cash geld op te nemen.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2014

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 20-22 juni 2014
Line-up
Pixies
Franz Ferdinand
Elbow
Tickets Niet meer beschikbaar.