Pukkelpop 2014 voegt viertal toe aan affiche

Pukkelpop heeft vanmorgen een viertal nieuwe artiesten toegevoegd aan de affiche. Atomic Bomb! The Music of William Onyeabor, Cut Copy, INVSN en Yuko zijn deze zomer van de partij.

Met Atomic Bomb! The Music of William Onyeabor haalt de organisatie iets geheel exclusiefs naar de Pukkelpopweide. Leden van o.a. Hot Chip, LCD Soundsystem, Sinkane en The Rapture slaan de handen in elkaar om een ode te brengen aan de opzwepende sounds van cultfiguur William Onyeabor. Deze Nigeriaanse producer en muzikant wordt met zijn mix van disco, funk en afrobeat wel eens beschouwd als de Afrikaanse neef van Giorgio Moroder. Samen met enkele bekende gastmuzikanten tekenen ze nu al voor een van de broeierigste shows van het festival.

Even hard zweten wordt het op de aanstekelijke tonen van het Australische Cut Copy. Ze veroverden een tijd geleden de radio met ‘Hearts on fire’ en zijn terug met een nieuw album ‘Free your mind’. Een titel die 100% Pukkelpop ademt.

De organisatie is ook in zijn nopjes met de terugkeer van Refused-zanger Dennis Lyxzén. Samen met zijn nieuwe band INVSN laat hij de bezoekers proeven van de donkerste postpunk. Een aanrader. En aan het mooie rijtje Belgen voegt Pukkelpop vandaag ook Yuko toe. De Oost-Vlamingen laten je in de Wablief?! genieten van hun sprankelende, hartverwarmende geluid.

En we melden ook even deze kleine programmawijziging: het Pukkelpopconcert van Amatorski is verplaatst van zaterdag 16 augustus naar donderdag 14 augustus. Het geheimzinnige FKA Twigs maakt dan weer de omgekeerde beweging en speelt nu op zaterdag in plaats van donderdag.

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Tickets Kopen