Triggerfinger moet gewoon optreden tijdens het voetbal

Aanstaande zaterdag om 18.00 uur wordt de wedstrijd in de kwartfinale van het WK voetbal tussen België en Argentinië afgetrapt. Om 18.30 uur begint het optreden van Triggerfinger op de mainstage van Rock Werchter. Manager van Triggerfinger, Eric Didden, pleitte daarom gisteren voor een programmawijziging. De organisatie van Rock Werchter geeft daar echter geen gehoor aan.

Gisteren maakte de organisatie van Rock Werchter bekend dat de kwartfinalewedstrijden van zowel België als Nederland op grote schermen op het festivalterrein worden uitgezonden. Met name voor de wedstrijd van België wordt een grote toestroom van voetballiefhebbers verwacht. De manager van Triggerfinger verwacht daarom dat het optreden – gelijktijdig met de wedstrijd – een hele andere lading zal krijgen en verzocht de organisatie daarom om een andere plek.

Vanmiddag werd bekend dat partijen niet tot overeenstemming zijn gekomen. Triggerfinger zal het dus gewoon moeten doen met een naar verwachting iets minder vol veld. De muzikanten zijn niet zo een voetbalfanaten, maar hadden omwille van de sfeer toch gehoopt op een andere spot. Helaas pindakaas, het optreden blijft ongewijzigd qua tijd en locatie.

Een optreden onder speciale omstandigheden voor een minder vol veld hoeft overigens niet direct te betekenen dat de sfeer erop achteruit gaat. Ondergetekende beleefde één van zijn mooiste festivalmomenten tijdens het optreden van Arcade Fire tijdens de storm op Pinkpop. Triggerfinger wordt daarom geadviseerd er het beste van te maken. Misschien dat ze nog verrast worden door extra fanatieke fans die het optreden prefereren boven het voetbal.

Go Rode Duivels, go Triggerfinger!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen