Pukkelpop: Zeer lokale valwind oorzaak beschadiging Clubtent

Pukkelpop vanuit een zwembad

Vandaag omstreeks kwart na drie is de Clubtent op het Pukkelpopterrein door hevige wind zwaar beschadigd. Pukkelpop opent morgen zijn deuren voor de eerste bezoekers, donderdag is de eerste festivaldag.

Het KMI heeft de organisatie bevestigd dat er geen andere verklaring kan zijn dan een zeer lokale valwind en dat dit ook niet te voorspellen was. Er waren geen medewerkers in de tent, er raakte verder ook niemand gewond. Alle hulpdiensten waren preventief binnen de paar minuten aanwezig op het festivalterrein. Ter plaatse werden alle veiligheidsprocedures perfect opgevolgd, de samenwerking met alle bevoegde instanties is vlekkeloos verlopen. Samen met experts en deskundigen worden de precieze omstandigheden verder onderzocht. Alle bijkomende en extra maatregelen die nodig worden geacht worden, zullen worden genomen.

“Meer dan 70.000 festivalgangers per dag rekenen op ons; dat is nu onze prioriteit.”

aldus Chokri Mahassine, festivalorganisator.

Morgen is er veiligheidsrondgang, die gaat door zoals gepland.

Het festival gaat nog steeds door. Zoals voorzien, openen de campings morgenmiddag om 12.00 uur en kunnen de festivalgangers vanaf 18.00 uur het terrein op. Op donderdag, vrijdag en zaterdag gaan de deuren open om 11.00 uur.

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Bas Hendriks

Co-founder Festileaks.com. Pinkpop. Rock Werchter. The National, Radiohead, The Rolling Stones, Afghan Whigs, Placebo. Danish Audiophile Loudspeaker Industries. Deep house. Limburg. Liefde voor Amsterdam. Mr. November. Where Is My Mind?

Meer van Bas