Eerste zelfbevestiging Grüne Hölle 2015?

Het gaat toch echt gebeuren. Het nieuwe Rockfestival Grüne Hölle zal volgend jaar plaatsvinden op de Nürburgring, de oude locatie van Rock am Ring. Vandaag kondigde de band Syndicate zichzelf wellicht aan als eerste Grüne Hölle-act. Tenminste, bandlid Schoski bevestigde vandaag op Facebook in in elk geval zijn aanwezigheid, en zou het gerucht in diverse lokale media kracht hebben bijgezet.

Nadat een aantal maanden geleden bekend werd dat Rock am Ring na 2014 nooit meer op de Nürburgring gehouden wordt, kondigden de nieuwe eigenaren van de racebaan een nieuw festival aan: Grüne Hölle.

De afgelopen tijd dacht vrijwel niemand meer dat Grüne Hölle ook daadwerkelijk door zou gaan. Het festival werd gezien als middel om MLK onder druk te zetten. In het geheim werd er echter flink gewerkt aan het programma dat met Rock am Ring moet concurreren. De organisatie deelde mede dat de programmering al aardig vorm krijgt en dat wij binnenkort een grote golf aan artiesten kunnen verwachten. Het zou dus zomaar kunnen dat Syndicate daarbij zit.

Grüne Hölle vindt volgend jaar van 5 tot en met 7 juni – tegelijkertijd met Rock am Ring – plaats. Meer informatie vind je hier.