Muse: “7 day countdown to album number 7”

Muse Group Shoot 2012

Waar veel bands erg geheimzinnig doen over hun toekomstplannen, schuift Muse de ontwikkelingen bepaald niet onder stoelen of banken. Frontman Matthew Bellamy vertelde zijn fans onlangs via Twitter dat hun nieuwe album voornamelijk uit ‘hard gitaarwerk’ zal bestaan. Nu lijkt drummer Dominic Howard zelfs de releasedatum van het nieuwe album te hebben gegeven op zijn Instagram-account.

Dat album zou zomaar eens op zeer korte termijn kunnen verschijnen. De drummer heeft het namelijk over een ‘7 day countdown to album number 7’. Uiteraard kan dit bericht op allerlei manieren geïnterpreteerd worden, maar het is geheel niet ondenkbaar dat we over een week weer mogen genieten van nieuwe, frisse, epische gitaarrock van de heren van Muse.

Hiermee komt een einde aan een lange tijd van stilte rondom de band, die eind vorig jaar hun ‘2nd Law tour’ eindigde in Australië. Weliswaar werden nog drie losse festivalshows gedaan op Lollapalooza en Coachella (2x), maar over een nieuw album of de ‘20th Anniversairy Tour’ die de band eerst wilde houden werd niet meer gerept. Tot nu dus, en wie weet ligt behalve het nieuwe album nog meer moois in het verschiet. In de wandelgangen werd Muse al getipt als één van de headliners van de grote festivals in 2015. De ontwikkelingen rondom de release van een nieuwe album versterken dit gerucht. De ervaring leert in elk geval dat een nieuw album vaak leidt tot een nieuwe tour; al dan niet met festivalshows.

Het blijft natuurlijk afwachten tot de band met uitleg komt over deze aparte actie van de drummer. In elk geval zullen veel fans de nachten alvast gaan aftellen.