Pukkelpop eerste festival ter wereld virtueel in Google

In België werd vorig jaar Google Business View gelanceerd. Tijdens zo’n virtual tour kunnen mensen online binnenkijken bij bedrijven. Pukkelpop is het eerste festival ter wereld dat virtueel bezocht kan worden vanuit Google.

Zo kan je o.a op de indrukwekkende Main Stage rondstappen, de gigantische licht- en geluidsinstallatie in de Boiler Room bekijken, backstage in de Dance Hall of in het reuzenrad kruipen.

Omdat, net als in Street View, gezichten niet herkenbaar mogen zijn, werd deze bijzondere tour daags voor de start van Pukkelpop op de lege festivalweide opgenomen.

Naast deze Google tour werd ook een Premium tour gemaakt; dit is een virtual tour in hoge kwaliteit en met tal van opties. In tegenstelling tot de Google tour werd deze wel tijdens Pukkelpop opgenomen. Via het ingewerkte grondplan kan je snel wisselen tussen de verschillende podia en locaties. Op deze manier kunnen festivalgangers ook naar zichzelf en hun vrienden op zoek gaan.

De Pukkelpoptours werden gecreëerd door Poppr, een Gentse start-up die eerder ook al de VRT-studio’s, Mijn Pop-uprestaurant, het Concertgebouw van Brugge en een duizendtal andere bedrijven en locaties virtualiseerde.

Beide Pukkelpoptours zijn door iedereen, overal ter wereld op elk (mobiel) apparaat te bezoeken via de websites en social media van Pukkelpop, Poppr en in Google.

Premium tour
Vind jou en je vrienden HIER.

Google tour
8 Main Stage
7 Dance Hall
6 The Very Big Wheel of Fortune
5 The Shelter
4 Marquee
3 Boiler Room
2 Club
1 Entrance

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Tickets Kopen