Jamie xx: “Nieuw album The xx in ver gevorderd stadium”

Jamie xx, dj/producer van the xx, bevestigt in een interview met Fader dat een derde album van The xx onderweg is. De laatste nummers worden momenteel afgemaakt in ‘hometown’ Londen. Daarnaast is ook het solo debuut-album van Jamie xx bijna klaar, meldt de producer.

The xx liet eerder al weten te zijn begonnen met album nummer drie. Met deze opvolger van Coexist en xx wordt een nieuwe weg ingeslagen. In een interview met Dazed vertelt producer Rodaidh McDonald namelijk het volgende over de samenwerking met The xx: “It’s a completely different concept. We’re just trying everything, trying to find new ways of working, new sounds.” Bandlid Romy Madley Craft geeft nog een hint over dit nieuwe jasje. “We played a lot of big stages on tour in the past year, and that’s something I’m sure will come through in the next album.” Fans van The xx mogen dus een album met festival anthems en hitpotentie verwachten; een album voor het grote publiek. Momenteel maken de bandleden, na eerdere studiosessies in IJsland en Texas, de plaat af in thuishaven Londen.

Jamie xx weet daarnaast ook te melden dat zijn debuutalbum bijna af is. Het album is gemixt in New York en bevat “collects three years’ worth of music”. De laatste keer dat The xx op een Belgisch of Nederlands festival stond was 2013. Toen bespeelde de Britse band zowel Pukkelpop als Lowlands. Het is nog onduidelijk of het nieuwe album op tijd af is voor een festivaltour in 2015.