Lollapalooza vindt volgend jaar voor het eerst in Europa plaats. Berlijn is op 12 en 13 september 2015 de thuishaven voor de eerste Europese editie van het van oorsprong Amerikaanse festival. Duitsland wordt daarmee (na Chili, Brazilië en Argentinië) het vierde land voor Lollapalooza.

De organisatie geeft aan de plannen al jaren op de plank te hebben liggen, maar durfde de overstap nog niet eerder aan. “We waren geïntimideerd door de rijke Europese festivalgeschiedenis van de afgelopen vijftig jaar.”

Vliegveld Tempelhof in Berlijn wordt de exacte locatie voor Lolla’s eerste in Europa. “Berlijn voelt alsof het gaat exploderen als stad en als cultureel centrum. Wij willen er zijn om samen met de stad te groeien”, zegt de organisatie. Nog dit jaar worden de eerste namen aangekondigd.

Lollapalooza bestaat sinds 1991. Het festival vond zeven achtereenvolgende jaren plaats op diverse plekken in Noord-Amerika.

De eerste Lollapalooza vond in 1991 plaats en werd bedacht en gecreëerd door zanger Perry Farrell van Jane’s Addiction. Tot 1997 vond Lolla plaats op verschillende locaties in Noord-Amerika. Daarna verdween het festival jaren van de radar. Pas in 2005 wist Lollapalooza zich met haar editie in Chicago weer te herpakken. Vanaf dat moment groeide het festival verder naar edities in vier verschillende landen.

DELEN
Geestelijk vader van de Festileaks-familie. Verzamelaar van vinyl en herinneringen. Geboren op Megaland. Droomt van een festivaldag met Radiohead, Arcade Fire, Sigur Rós én een reunie van Talk Talk.