De tweede headliner voor Pinkpop en Rock Werchter 2015 is Muse. Dat maken de organisaties van de festivals zojuist bekend.

Op vrijdag 12 juni speelt de Britse band op het Pinkpop-festival. Ze zullen bovendien Rock Werchter afsluiten op zondag 28 juni. Eerder deze week werd aangekondigd dat Foo Fighters ook naar Rock Werchter en Pinkpop komen. Beide festivals geven aan verdere namen snel bekend te maken.

Muse

Muse heeft inmiddels zes studioalbums uitgebracht waarvan er in totaal meer dan twintig miljoen stuks zijn verkocht. De band wordt door critici betiteld als een van ‘s werelds beste live bands en won diverse awards waaronder vijf MTV Europe Music Awards, zes NME Awards en zes Q Awards. Muse is tevens ook twee maal bekroond als “Best British Live Act’ tijdens de The Brits en is genomineerd geweest voor vijf Grammy Awards waarbij het viertal een award won in de categorie Best Rock Album voor het album ‘The Resistance’. De vorige tournee, waarbij de band vorig jaar de Amsterdam Arena aandeed, trok meer dan twee miljoen bezoekers. Het uitverkochte optreden van Muse in het Olympisch Station van Rome in juli 2013 was de eerste concert registratie ooit gefilmd en uitgebracht in 4K Ultra High Definition. Een fragment van dat concert vind je onderaan dit bericht.

Pinkpop 2015

Pinkpop vindt dit jaar plaats op 12, 13 en 14 juni 2015 op het Megaland terrein in Landgraaf. De jaarlijkse persconferentie, waar de volledige line-up bekend wordt gemaakt, is dit jaar op 25 februari 2015. Over de kaartverkoop is nog niets bekend. Lees hier alles over Pinkpop 2015.

Rock Werchter 2015

Rock Werchter vindt dit jaar plaats van 25 tot en met 28 juni 2015 in het Belgische dorpje Werchter. De kaartverkoop begint volgende week zaterdag 29 november. Lees hier alles over Rock Werchter 2015.