Advertisement

Ook Alt-J naar Rock Werchter 2015

Alt J Group Live 2012

Nog een naam voor Rock Werchter! Ook Alt-J komt in 2015 naar het festival in het Belgische dorpje Werchter.

Dat maakt de organisatie zojuist bekend op haar website.

Alt-J, dat is magische muziek uit het noorden van Groot-Brittannië. Alt-J is het geesteskind van een groepje studenten film en literatuur aan de universiteit van Leeds.Twee jaar lang oefenden ze zich te pletter. Eerst als Daljit Dhaliwal – naar de gelijknamige BBC-presentatrice – en Films, daarna als alt-J. Tik die combinatie in op een toetsenbord van Apple en je krijgt Δ of de Griekse letter delta. Het teken wordt in de wiskunde gebruikt om veranderingen van natuurkundige grootheden aan te duiden. Dat is ongeveer wat alt-J doet met de popgeschiedenis. Het zet een gigantisch aantal historische stromingen om in prachtige sonische vondsten. Over hun eerste Werchter in 2013 schreef Humo: ‘Hoeveel tergende schoonheid kan een mens aan, en hoeveel suikerige ontroering? In The Barn veranderde alt-J uw leven.’

 

Eerder werden al drie headliners voor Rock Werchter bekend gemaakt: Muse, Foo Fighters en Pharrell. Festileaks wist bovendien al te melden dat Underworld, Faith No More en Royal Blood op het affiche staan.

Ticketverkoop

De organisatie maakt direct de informatie rondom de ticketverkoop bekend. Een combiticket kost dit jaar 226 euro, een dagticket gaat voor 95 euro over de toonbank. Campingticket en campingticket XL kosten respectievelijk 20 en 27 euro. De ticketverkoop voor Rock Werchter begint aanstaande zaterdag 29 november om 9:00 via Ticketmaster en Proximus.

Rock Werchter 2015

Rock Werchter vindt plaats van 25 tot en met 28 juni 2015 in het Belgische dorpje Werchter. Het festival verschuift een week naar voren om in het tourschema van de Foo Fighters te passen. Lees op deze pagina alles over Rock Werchter 2015.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen