‘Lowlands in de toekomst mogelijk doordeweeks’

Lowlands 2014

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg overweegt om Lowlands in de toekomst naar doordeweekse dagen te verplaatsen. Dat onthulde de festivalbaas in een interview met 3voor12.

Van Eerdenburg schoof tijdens Eurosonic/Noorderslag aan bij Atze de Vrieze van 3voor12. Dat deed hij samen met Will Page van Spotify. Het gehele interview is hieronder terug te kijken. Vanaf 09:35 doet van Eerdenburg een aantal uitspraken over het eventueel verplaatsen van Lowlands om de concurrentie voor te blijven.

“Daar heb ik inderdaad naar gekeken. Als iedereen een vrijdag-zaterdag-zondag doet, waarom doen wij dan geen woensdag-donderdag-vrijdag? […] Dat is geen slecht idee. Je ziet het nu al in Oost-Europa, in Kroatië en Polen. Zij hebben grote festivals met een goede line-up omdat ze in een ander deel van de week zitten. Het zou een grote stap zijn, maar ik sta er voor open. Als dat de manier is om een betere line-up te krijgen, waarom niet?”
Aldus van Eerdenburg.

Doet Lowlands er volgens jou verstandig aan om de datum aan te passen om zo een betere line-up neer te kunnen zetten? We nodigen je voor de nabespreking van harte uit op ons forum.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.