Chokri geeft oorzaak hogere ticketprijzen Pukkelpop 2015

Pukkelpop

Verontwaardigde reacties op social media: de ticketprijzen van Pukkelpop stijgen dit jaar met maar liefst 10%. Organisator Chokri Mahassine stelt dat ze simpelweg geen andere keuze hadden.

Aanstaande woensdag start om 10 uur ’s morgens de kaartverkoop van Pukkelpop. Gegadigden moeten dit jaar iets dieper in de buidel tasten. Waar een combiticket vorig jaar € 175,- kostte, is men dit jaar € 199,- kwijt. Voor de festivalganger een stijging van € 17,40, aangezien de overige kosten dit jaar inclusief zijn. Een dagticket is met tien euro verhoogd en kost nu € 95,-.

Hoe kan het dat deze stijgingstrend al een aantal jaren merkbaar is? “Alles wordt nu eenmaal duurder en we willen de festivalgangers alle comfort aanbieden. We doen dat niet met plezier, de prijs verhogen, maar het moet leefbaar blijven”, vertelt Mahassine aan de Gazet Van Antwerpen. Met het feit dat alles duurder wordt, wijst de organisator met name op de artiesten: “Als zowel grote als kleine bands steeds meer geld vragen, kunnen we niet anders dan de prijs te verhogen.”

Voor de hogere prijs krijg je echter wel wat terug. Zoals altijd mag je met een combiticket gratis gebruik maken van het (Belgische) openbaar vervoer en zonder extra kosten op de camping vertoeven. Daarnaast introduceerde Pukkelpop dit jaar de ‘Green-ID‘, waarmee festivalgangers drank- en eetbonnen kunnen activeren door deel te nemen aan milieuvriendelijke activiteiten.

Andere festivals

Ook andere festivals hebben in de loop der jaren hun prijzen flink opgeschroefd. Het overschrijden van de magische grens van € 200,- voor een combiticket Pukkelpop, lijkt in de toekomst dan ook niet ondenkbaar. Grote broer Rock Werchter overschreed deze vorig festivalseizoen al. Eind 2014 liet het festival wederom weten dat de ticketprijzen omhoog gingen.

Pukkelpop 2015

De jubileumeditie van Pukkelpop vindt dit jaar plaats van donderdag 20 tot en met zaterdag 22 augustus. Vorige maand maakte de organisatie de eerste 119 namen bekend. Op donderdag 20 augustus zullen onder andere Linkin Park en Interpol hun opwachting maken. Voor de dag erna staat Bastille geboekt als headliner. Netsky zal de laatste festivaldag afsluiten. Alle informatie met betrekking tot de kaartverkoop is hier te vinden.

Voorpret

Niet geschrokken van de gestegen ticketprijzen? Om alvast warm te lopen voor Pukkelpop 2015 kun je onze Spotify playlist gebruiken. Ook de video’s bekijken? Dat kan via ons YouTube kanaal!

https://www.youtube.com/playlist?list=PLFguPQuwr2tjV1WVtzDkMRNwGfKMrzM5O

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Tickets Kopen