Advertisement

Motörhead, Alabama Shakes en meer naar Glastonbury 2015

glastonbury vuurwerk

Daar is ie dan: het grootste deel van de line-up voor Glastonbury 2015! Onder meer Motörhead, Alabama Shakes en Patti Smith zullen schitteren op ’s wereld grootste ‘greenfield festival’.

Ook The Chemical Brothers, Rudimental, Deadmau5, ALT-J, Mary J Blige, Florence & The Machine, Pharell Williams, Paloma Faith, The Maccabees en Hot Chip zullen afreizen naar Worthy Farm. We waren al op de hoogte gebracht van de komst van oudgediende Lionel Richie en headliners Kanye West en Foo Fighters. De Dalai Lama had zelf al bekendgemaakt een toespraak te geven op het festival, wat nu ook bevestigd is door de organisatie. De volledige line-up kun je vinden op de poster:

Glastonbury namen

 

Glastonbury 2015

Glastonbury 2015 vindt plaats op 24 tot en met 28 juni, tegelijkertijd met Rock Werchter. Het festival biedt plaats aan 175.000 bezoekers en honderden artiesten verspreid over meer dan 50 podia. Tickets zijn al ruimschoots uitverkocht.

Glastonbury Festival of Comtemporary Performing Arts, in de volksmond Glastonbury genoemd, is het grootste muziekfestival van Groot-Brittanië. Het is daarom niet vreemd dat de line-up van het festival zorgt voor vele speculaties en weddenschappen elk jaar. In 2014 waren nog Arcade Fire, Metallica en Kasabian headliners van het festival. In dat jaar won Glastonbury de European Festival Award voor beste line-up. Ook werd Glastonbury door Spotify uitgeroepen tot meest invloedrijke festival ter wereld.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.