Advertisement

Paul Weller en Gaz Coombes naar Les Ardentes

paul weller rood

De organisatie van Les Ardentes heeft twee nieuwe namen bekendgemaakt voor de tiende editie van het Luikse festival. Zowel Paul Weller als Gaz Coombes zullen op zaterdag 11 juli optreden.

Beide heren staan daarmee op dezelfde dag geprogrammeerd als onder andere Nicki Minaj, Iggy Pop en James Vincent McMorrow. Eerder werden o.a. TemplesA$AP Rocky, Bonobo, Nick Mulvey, Lost Frequencies, La Roux, Oscar and the Wolf, Kendrick Lamar en D’Angelo bevestigd. De dagindeling is al bekend en op de festivalwebsite te vinden.

Paul Weller

Paul Weller, is ooit bekend geworden door The Jam en The Style Council. Het optreden op Les Ardentes is onderdeel van een nieuwe tour die in het teken staat van zijn nieuwe album Saturn’s Pattern. De release van zijn twaalfde solo-studioalbum staat gepland op 18 mei. The Modfather zal onder andere te zien zijn op British Summer Time en Parkpop.

Gaz Coombes

De voormalige frontman van Supergrass, Gaz Coombes, heeft begin dit jaar zijn tweede solo-album uitgebracht: Matador. Ook hij heeft daarbij een tour gepland en is inmiddels bevestigd voor onder andere Pinkpop en British Summer Time.

Festival Les Ardentes 2015

Festival Les Ardentes vindt plaats in het Parc Astrid de Coronmeuse in Luik, het kloppend hart van Wallonië, aldus de organisatie. Op 9, 10, 11 en 12 juli 2015 is de stad weer thuisbasis voor Festival Les Ardentes. Dit jaar zullen bijna 60 internationale en Belgische artiesten van donderdag tot zondag het podium betreden en zo vier concertdagen vullen waarbij alle genres aan bod komen: rock, electro, hiphop, house, techno, metal, drum’n’bass, soul, triphop, Franse chanson, folk, pop, enz.

Tickets zijn verkrijgbaar op de Les Ardentes website. De kosten voor een vierdaags ticket bedragen 150 euro. Dagtickets kun je voor 70 euro scoren. Een additioneel campingticket kost 10 euro.