Zojuist heeft zanger Sam Smith via Instagram bekend gemaakt de komende zes to acht weken niet te kunnen optreden. Dit betekent helaas dat zijn optredens op Pinkpop en Rock Werchter daarmee van de baan zijn.

Sam Smith worstelt al even met stemproblemen. Hij heeft recentelijk zijn tour in Australië en Japan moeten annuleren vanwege een bloeding op zijn stembanden. De afgelopen tien dagen heeft hij geprobeerd zijn stembanden weer in goede conditie te krijgen, maar helaas is dat niet gelukt. Er zit nu niets anders op dan een operatie. Hij zegt in zijn statement:

sam smith

Afgelopen jaar maakte Sam Smith zijn doorbraak met debuutalbum In The Lonely Hour. Dit jaar won hij nog vier Grammy’s en twee Brit Awards. Voor deze zomer stonden al heel wat optredens gepland, maar de zanger is de komende zes tot acht weken dus uitgeschakeld. Niet alleen Pinkpop en Rock Werchter, maar ook bijvoorbeeld het Finse Provinssirock moet naar een vervangende act gaan uitkijken. Naar verwachting zal Sam Smith zijn tour in juli weer oppakken.

Kaart voor Pinkpop of Rock Werchter in de pocket? Balen dat je Sam Smith niet gaat zien? Gelukkig kun je hem altijd nog bewonderen op ons Festileaks Youtube kanaal. Check bijvoorbeeld dit prachtige concert in de Ancienne Belgique: