Festivalrapport Festivals Fortarock

Rapport: Fortarock 2015 eenzijdig maar entertainend

About the author
Niel

Niel

Dagelijks bezig met het maken van, schrijven van én schrijven over zijn grootste passie: muziek. Naast fan van woordgrapjes een sterke voorliefde voor rock, van Arctic Monkeys tot Zeppelin.

7 Comments
Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • de schrijver van dit artikel is duidelijk geen metal-head. Je kunt inderdaad iets vinden over het ontbreken van een echte headliner, maar de undercard acts waren, naar metal begrippen (het is tenslotte een METAL festival) uitstekend geprogrammeerd.

  • ik vind de lineup anders zeer matig, waar is die grote afsluiter??? logisch dat dit zeer goedkope festival niet eens uitverkocht raakt…

  • Als de reviewer misschien íets had begrepen van het genre had hij/zij gezien dat Slipknot uiteindelijk een prima headliner bleek… Leuk om te weten dat er een metal market of biergarten was, en de aankleding (?) prima was, maar inhoudelijk wordt een oordeel geveld over de line-up zonder verder enige info te geven over de kwaliteit van de optredende acts. Das nogal magertjes naar mijn idee.

    • Slipknot is ook zeker een waardig afsluiter! Zelf ga ik steevast ieder jaar langs Graspop e.d., maar de line-up dit jaar voor Fortarock was nou eenmaal wat magertjes. Er wordt voor het oordeel niet gekeken naar de acts an sich, maar het totaalplaatje van het programma. Volgend jaar beter hoop ik, hoewel ik ook dit jaar een prima dag had. 😉

      • Snap ik, maar ik vind dat je je ook ver moet houden van een waardeoordeel over die line-up, als je ‘m zeg maar verder niet op uiteindelijke uitwerking/kwaliteit op de dag zelf gaat beoordelen 😉

  • Ik mis ook de onderbouwing waarom het programma slechts een 6 krijgt. Nogmaals; die grote headliner ontbrak, dat klopt, al is Slipknot een waardige afsluiter. Verder werd er in de breedte uitstekend geprogrammeerd: met Epica een topper op gebied van symphonische metal. Red Fang DE topper uit het stoner genre. Metalcore met Hatebreed en Parkway Drive voorzien van 2 van de meest relevante acts uit het genre. Lamb of God en Exodus beide Thrash grootheden van zowel oude als nieuwe stempel.. Flotsam and Jetsam en Venom bedienen de oude garde terwijl Converge, Leprous en Sylosis de nieuwe garde aanspreken.

  • De bands vertegenwoordigen inderdaad een aantal subgenres, hoewel ik ook de meer standaard metal zoals heavy metal miste. Bovendien weegt een kaartverkoop van slechts 15.000 tickets vanwege de line-up vrij zwaar mee in het uiteindelijke oordeel. Om nog maar te zwijgen over de beoordelingen die festivalgangers gaven. 😉 Zo te horen hebben jullie in ieder geval ook een prima dag gehad, plannen om naar Graspop te gaan? Misschien dat jullie je meer in dat aankomende rapport kunnen vinden. 🙂