Voorbeschouwing: Muse op Pinkpop 2015

muse

Vier keer eerder stond Muse op Pinkpop. De vorige passage stamt echter alweer uit 2007 en sindsdien zijn er drie nieuwe albums verschenen, waaronder degene waar de huidige tour om draait: Drones. Wat kunnen we verwachten van Muse op Pinkpop 2015?

Muse en Pinkpop gaan way back. Begonnen in de tent in 2000 en via een middagspot op de main stage in 2002 (zie bovenstaand) naar headliner in 2004 en 2007. Na shows in o.a. het Goffertpark en de Arena komt de Britse band nu weer terug naar het Landgraafse podium. En Pinkpop is niet het enige festival dat Muse dit jaar aandoet. Bijna 20 stuks in minder dan 2 maanden zijn het er. De reden voor dat alles: het zevende studio-album Drones. 

Wat gaat er gespeeld worden?

Festivalset, hitjesset. Zo ook voor Muse. Nummers als ‘Supermassive Black Hole’, ‘Uprising’ en ‘Starlight’ lijken zekerheidjes in de anderhalf uur durende set. Steevaste afsluiter: ‘Knights of Cydonia’. Van Drones staan de tot nu toe vrijgegeven singles ‘Psycho’, ‘Dead Inside’, ‘Mercy’ en ‘Reapers’ waarschijnlijk op de setlist. Het leek er even op dat Muse ook daadwerkelijk de onbemande vliegtuigjes mee zou nemen naar hun concerten, maar de Europese wetgeving laat het ze niet toe.

Verder valt op dat tijdens de repetities veel van Absolution uit 2003 is gespeeld. Daarop staan onder andere ‘Apocolyps Please’, ‘Time Is Running Out’ en ‘Hysteria’. Check hieronder de setlist van de eerste festivalshow van Muse dit jaar op Rockavaria.

Voorbereiden?

Wil je op en top voorbereid naar de set van Muse gaan kijken? De komende weken doet Muse nog een aantal grote festivals aan, zoals Rock In Vienna en Sonisphere. Als er livestreams beschikbaar zijn, houden we je daar uiteraard van op de hoogte. Vorige week speelde Muse al een set op het BBC-feestje in Norwich: Big Weekend. De hele set staat in HD op YouTube. Je ziet hem hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=l5_5YPLWkwA

Nog meer zien? Een aantal jaar geleden gaf Muse hun concert in het Olympic Stadium in Rome uit op dvd. Ook die set bevat veel nummers die op Pinkpop gespeeld zullen worden en is integraal te vinden op YouTube.

Check de Spotify Playlist

Alle nummers die een grote kans maken om gespeeld te worden tijdens Pinkpop hebben we samengevoegd in een Spotify playlist. Je vindt hem hieronder. Op ons Spotify kanaal vind je ook van andere grote festivals een up-to-date playlist.

Pinkpop 2015

Pinkpop vindt dit jaar plaats op 12 tot en met 14 juni in Landgraaf. Er zijn alleen nog kaarten voor de vrijdag beschikbaar. Deze kosten €95,- per stuk.

Op onze Pinkpop 2015 pagina lees je als eerste alle nieuws , geruchten of bevestigingen voor het Pinkpop programma 2015. Op ons forum wordt volop gespeculeerd over het programma van aankomende editie, soms lees je hier een gerucht zelfs sneller. Houd dit dus zeker in de gaten. Check ook zeker onze app in de App Store of de Google play Store. Met de app kun je ook heel makkelijk zelf een nieuwtje, gerucht of (zelf)bevestiging aan ons door te geven!

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen