Waar beide artiesten nog springlevend en actief zijn, leken ze als duo van de aardbodem verdwenen. Nu, 7 jaar na het verschijnen van het eerste album, lijkt de kans dat onze favoriete huisdieren met nieuw werk komen groter dan ooit. Is de terugkeer van The Last Shadow Puppets nabij? Muzieknieuws site Off Tune verzamelde een aantal sterke aanwijzingen; we nemen ze door. 

Trend

Veel bandleden kozen dit jaar voor een muzikaal bijbaantje. Onder meer leden van The Black Keys (The Arcs), Queens of the Stone Age (Mini Mansions en Eagles of Death Metal) en Vampire Weekend (Baio)  hadden naast hun band een zijproject. Wellicht roept dit bij Alex Turner en Miles Kane een gevoel van nostalgie of zelfs heimwee op, en sluiten zij zich aan bij deze trend.

Arctic vaders

Na het uitbrengen van hun vijfde studio-album AM bracht de band zo’n 2 jaar door in de tourbus, een pauze is dus op zijn plaats. Bovendien werd basgitarist Nick O’Malley vorig jaar vader, gevolgd door gitarist Jamie Cook en ook drummer Matt Helders wacht op de komst van een baby. Alleen Alex Turner lijkt nog niet toe te zijn aan een huisje-boompje-beestje. Het is dan ook zeker niet ondenkbaar dat hij de studio induikt, terwijl zijn collega’s luiers verschonen.

Bedrijf 

Een bewijsstuk wat er zéker niet om liegt is de komst van het mysterieuze bedrijf T&K Recordings Limited. Het bedrijf werd afgelopen zomer opgericht en staat op naam van Miles Peter Kane en Alexander David Turner. Bovendien is het bedrijft gestart in samenwerking met Arctic Monkeys-manager Ian McAndrew.

James Ford

James Ford, onder meer producer van AM, lijkt ook weer terug in beeld. De afgelopen maanden werd hij vaak in de buurt van Alex gesignaleerd en ook dook er een foto op op het instagram account van Turner’s huidige vriendin Taylor Bagley, waarop het drietal feestend te zien is. Bovendien moet Taylor nog muzikaal uitgemolken worden, AM ging immers over Turner’s toenmalige vriendin Arielle Vandenberg. Of zoals Taylor Swift altijd zegt; Elk maatje een ander plaatje. (Noot: Dit heeft Taylor nooit daadwerkelijk gezegd).

Een ander teken van samenwerking tussen Turner en Ford is de track Risk van zangeres Alexandra Savior. Het mysterieuze indienummer, wat zo een ghosttrack op AM had kunnen zijn, werd geschreven door Turner en geproduceerd door Ford.

Owen Pallett

Een andere mogelijk betrokkene is Owen Pallett, een muzikant die samenwerkte met onder meer Arcade Fire, The National, R.E.M, Snow Patrol, Linkin Park én… The Last Shadow Puppets! Pallett deed de strijksectie in voor The Age of the Understatement en was te horen op Alex Turner’s solo-EP Submarine. In een tweet die inmiddels verwijderd is hintte hij naar een nieuw album door gebruik van de hashtag #tlsp2.

British Summer Time

Naast muzikaal is het op sociaal vlak tussen Turner en Kane nog altijd dikke mik. Hier zien we de twee tijdens een optreden van The Strokes in het Londense Hyde Park als onderdeel van eendaags festival British Summer Time. Ze trakteren het publiek op leuke dansjes.

Clique 

Grote nieuwssites als het Britse NME en het Franse Clique reageerden op de hype. Clique doet er nog een stapje bovenop en komt met een releasedatum. In maart 2016 zouden Turner en Kane het podium gezamelijk beklimmen. Wij zullen ze met open armen ontvangen.

 

Bron: www.offtune.nl