Het lijkt niet meer mis te kunnen gaan: Rammstein wordt de eerste headliner van Pinkpop 2016. Jan Smeets zegt tegen Nu.nl dat het festival nog wacht tot de band zichzelf aankondigt.

“We zijn zeker bezig met de band, maar het is nog niet bevestigd,” laat Mr. Pinkpop weten. De nieuwssite 1Limburg en de Franse radio-presentator Zégut wisten te melden dat Rammstein Pinkpop 2016 zal afsluiten, maar het festival zelf wil nog niets bevestigen. “Dat moet de band zelf doen, daar hebben ze een eigen persmoment voor nodig,” reageert Smeets. Dat is dus een kwestie van tijd.

Zégut & album zeven

De geruchten rondom Rammstein komen niet uit de lucht vallen. Eerder meldde Franse radio-dj Zégut dat de Duitse band naar Landgraaf komt. Daarnaast laat Fansite Rammstein World weten dat de band sowieso gaat touren in 2016. Rammstein zelf zit in de studio voor de opnames van album nummer zeven.

Pinkpop 2016

Pinkpop 2016 valt dit jaar wederom niet samen met Pinksteren maar op 10, 11 en 12 juni. Zoals altijd is Megaland in Landgraaf weer de plaats waar de grootste, nieuwste en populairste bands van het moment gaan optreden. Dit jaar schitterde Pinkpop met optredens van Muse, Robbie Williams en Placebo.

DELEN
Thijs
Festileaks-chef van alles wat niet met nieuws te maken heeft. Muziekjournalist. Broer van Ed Sheeran, Rupert Grint en alle andere Gingers die je kent. Draait met alle liefde plaatjes onder de naam Thissa. Houdt niet van arrogante mensen, wel van Kanye West.