Afgelopen week las je welke festivals per onderdeel het beste scoorden. Vandaag tellen we alle scores bij elkaar op en kijken we welk festival het op alle fronten het beste deed. Wat is het beste festival van 2015?

Noot: Deze top vijf is volledig gebaseerd op cijfers die wij van de bezoekers – jullie – op het terrein hebben ontvangen. Dit festivalseizoen hebben wij 2000 beoordelingen over meerdere categorieën bij elkaar verzameld, waar wij vervolgens deze lijsten op baseren. Check hier alle festivals die meededen.

5. Graspop

1. Graspop [round-up programma]

Graspop Metal Meeting scoorde dit jaar op alle fronten erg goed en met een 7 als laagste punt mag de organisatie trots zijn op de editie van 2015. De programmering van Graspop was een walhalla voor liefhebbers van stevige gitaren. Het was volgens de bezoekers zelfs de beste line-up van 2015. Daarnaast was de sfeer op het festival erg ontspannen en men ging pas slapen toen de zon op kwam. Graspop beleefde dit jaar een echte top editie!

4. Best Kept Secret

4.-Best-Kept-Secret-round-up-etendrinken

Best Kept Secret liet al weten de eerste plaats bij de categorie Eten & Drinken te willen verdedigen. Nu komt daar ook een mooie positie in het eindklassement bij. Het festival legde de lat voor zichzelf erg hoog tijdens de eerste twee edities en wist dat hoge niveau dit jaar vast te houden. Door het verrukkelijke eten, het diverse programma en de relaxte sfeer hadden de bezoekers ook dit jaar een fantastisch weekend op Best Kept Secret.

3. Rock Werchter

3. Rock Werchter [round-up programma]

Rock Werchter was dit jaar grootser dan ooit. Ondanks vele afzeggingen stond er een ijzersterk programma van meer dan 80 acts. Daarnaast scoorde het festival ook punten met de nieuwe tenten. KluB C en The Barn hebben een zeer geslaagde make-over gekregen. Dit zijn nog niets eens de grootste pluspunten van 2015. Waar de sfeer op Rock Werchter vorig jaar wat minder was door het WK, was er dit jaar een fantastische sfeer. Rock Werchter, we hebben genoten!

2. Lowlands

5. Lowlands [round-up programma]

Lowlands was dit jaar een keer niet uitverkocht, maar daar had het festival alles behalve last van. Er staat een goed programma en vooral de sfeer is super. Lowlands Paradise ademt ongedwongenheid, geluk en vrijheid. Bezoekers die er voor het eerst zijn kijken hun ogen uit en ook over het eten is niets te klagen. Lowlands mag dan niet uitverkocht zijn, de liefde voor het festival is er nog altijd.

1. Down The Rabbit Hole

2. Down The Rabbit Hole [round-up aankleding]

Down The Rabbit Hole 2015, wat een editie! Als je dit jaar aanwezig was op het festival heb je waarschijnlijk maar 1 ding gedaan: genieten. De aankleding van het Down The Rabbit Hole is fantastisch en overal heerst een uitgelaten sfeer. Met een super programma, lekker eten en drinken en goed sanitair heeft de organisatie voor dit jaar de succesformule te pakken. Een feestelijk Down The Rabbit Hole is het beste festival van 2015!