‘Adele in laatste onderhandelingsfase met Glastonbury 2016’

Je kan het eigenlijk niet gemist hebben: Adele bracht afgelopen vrijdag haar derde album 25 uit en verbreekt sindsdien het ene na het andere verkooprecord. Het wachten is op de bijbehorende tour, waar Glastonbury mogelijk onderdeel van uitmaakt.

Als het aan festivalbezoeker Martin Elbourne ligt in ieder geval wel. Hij zegt in gesprek met Loaded dat de onderhandelingen met Adele in de laatste fase zijn beland.

“There’s lots of talk about Adele and it’s in there in the mix. Adele is in a situation in her career where frankly she can do whatever the hell she likes. Hopefully it will happen and it still needs to be confirmed. She’s not into festivals but obviously, every promoter in the world wants to get her so fingers crossed, we are hoping it’s going to happen.”

Al sinds 2012 staat Adele hoog op het wenslijstje van Glastonbury en ze lijken nu dichter bij dan ooit. Daarentegen heeft Adele in het verleden laten weten dat ze doodsbang is voor grote massa’s mensen en ze dus nooit een festival als Glastonbury zou doen.

Elbourne weet daarnaast ook de eerste naam te bevestigen: Grimes zal in juni naar Glastonbury afreizen.

Coldplay 

Coldplay staat nog steeds het hoogste aangeschreven bij de gokkantoren. De band die volgende week een nieuw album uitbrengt, heeft het weekend van Glastonbury dan ook netjes vrijgehouden in de vorige week aangekondigde Europese Tour. De headliners van de Pyramid Stage waren overigens al vastgelegd voordat de afgelopen editie was begonnen.

Glastonbury 2016

Glastonbury (voluit: Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts) vindt volgend jaar plaats van 22 tot 26 juni en is stijf uitverkocht. Voor gedupeerden die achter het net hebben gevist is er overigens nog hoop: In de lente gaan alle tickets die niet op tijd betaald zijn weer in de verkoop. De tickets kosten 233 Engelse pond, omgerekend 315 euro. Afgelopen jaar stonden onder andere Kanye West, The Who en Florence + the Machine op Glastonbury.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.