Dour 2016 dropt eerste naam: Sigur Rós

Verrassing! Dour Festival is er vroeg bij en verklapt nu al de allereerste naam voor 2016: Sigur Rós. Dit maakte de festivalorganisatie vandaag bekend.

Na twee jaar afwezigheid zal Sigur Rós haar grote comeback maken op Dour 2016 , met een exclusieve Belgische show. Het is de eerste keer dat de IJslandse band het Dour Festival bezoekt. Volgende week volgt een eerste lading namen, die deze grote aankondiging compleet zal maken.

Festivalterrein

Ook in 2016 kent Dour weer een uitgebreid festivalterrein met diverse stages. De grootste is The Last Arena met een capaciteit van 15.000 mensen en biedt qua line-up grote namen uit diverse muziekgenres. Artiesten als Cypress Hill, Faith No More, Franz Ferdinand, Pet Shop Boys en Smashing Pumpkins hebben reeds op dit podium gespeeld. Maar er is meer. Boombox met een capaciteit van 9.000 mensen biedt plaats aan hip-hop artiesten. La Petite Maison Dans la Prairie is de ideale plek voor indierock fans. Jupiler Dance Hall is voor iedereen die van dansen houdt en met name op elektronische muziek. Cannibal Stage biedt het hardere gitaarwerk. De Red Bull Elektropedia Balzaal staat bekend als de festivaldiscotheek. Bij de Dub Corner waan je je in Jamaica. En last, but not least: Le Labo, het lab van Dour waar geëxperimenteerd wordt met een mengelmoes aan muziekstijlen.


Dour 2016

Dour Festival zal dit jaar plaatsvinden op 13 t/m 17 juli in het gelijknamige plaatsje Dour. Het festival staat bekend om een bijzonder alternatieve line-up met daaromheen een oase aan kunst, cultuur en activiteiten. Eerdere edities had het festival al Cypress Hill, Smashing Pumpkins, Wu-Tang Clan, Franz Ferdinand, Faith No More en Pendulum op de posters staan.

Ticketverkoop start op woensdag 2 december 2015 om 12:00. Voor het festival is het mogelijk om dagkaarten of combitickets aan te schaffen. Voor meer informatie, check je de festivalsite.

Dour Festival Logo

Dour Festival 2024

Locatie
België
Dour, België
Datum 17-21 juli 2024
Line-up
The Blessed Madonna
Justice
Kaaris
Tickets Kopen