The Sun: ‘Muse, Coldplay en Foo Fighters headliners Glastonbury 2016’

muse

De Britse roddelkrant The Sun meent ook de derde headliner van Glastonbury 2016 te weten. Naast dat het dagblad eerder beweerde dat Coldplay en Foo Fighters op het festival zullen verschijnen, wordt nu ook de komst van Muse verklapt.

De krant meldt via een anonieme bron te weten dat de drie bovenaan de poster van Glastonbury 2016 zullen staan. 

Headlinen op Glastonbury is voor Muse een fluitje van een cent. Ze weten wat ervoor nodig is om een geweldige show neer te zetten en daar is geen betere plek voor dan de Pyramid.”

Volgens het dagblad zal Muse zaterdag 25 juni verschijnen op het festival, Foo Fighters is de vrijdag-headliner en Coldplay zal op zondag 26 juni Glastonbury 2016 afsluiten. Opvallend genoeg meldde Pinkpop-baas Jan Smeets eerder dit najaar dat Foo Fighters niet zal optreden in 2016. Dat zet direct vraagtekens bij de bron van roddelblad The Sun. Aan de andere kant missen Pinkpop, Rock Werchter en Glastonbuy – de drie festivals die Foo Fighters afzegden – allemaal nog steeds een headliner.

Back to rock

Met de drie rock-headliners wordt volgens The Sun gehoor gegeven aan de klachten van het afgelopen jaar. Het immens populaire festival strikte voor de editie van 2015 Kanye West, Foo Fighters, The Who en Florence + The Machine. Vooral die eerste act zorgde voor veel commotie. Britse media en fans van het festival eisen meer rock op Glastonbury. Volgens The Sun geeft organisator Michael Eavis daar nu gehoor aan.

Glastonbury 2016

Glastonbury (voluit: Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts) vindt volgend jaar plaats van 22 tot 26 juni en is stijf uitverkocht. Voor gedupeerden die achter het net hebben gevist is er overigens nog hoop: In de lente gaan alle tickets die niet op tijd betaald zijn weer in de verkoop. De tickets kosten 233 Engelse pond, omgerekend 315 euro. Afgelopen jaar stonden onder andere Kanye West, The Who en Florence + the Machine op Glastonbury.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.