Daar is de eerste lading namen voor Lowlands 2016! Onder andere Disclosure en The Last Shadow Puppets zijn in augustus in Biddinghuizen te vinden. Eerder werd wel al Sigur Rós onverwachts vroeg voor het festival bevestigd en gisteren bevestigde CHVRCHES zichzelf.

De volledige line-up tot nu toe ziet er als volgt uit:

[one_third]
 • Disclosure
 • The Last Shadow Puppets
 • LCD Soundsystem
 • Oscar and the Wolf
 • Sigur Rós
 • Eagles of Death Metal
 • CHVRCHES
 • Collabs ft. Chris Liebing & Speedy Jay
 • Damian ‘Jr. Gong’ Marley
 • Flatbush Zombies
 • Ghost
[/one_third] [one_third]
 • Jamie Woon
 • M83
 • Oh Wonder
 • Paul Kalkbrenner
 • Philip Glass Ensemble – Koyaanisqatsi Live
 • Recondite (Live)
 • Rødhàd
 • Sleeping with Sirens
 • Sum 41
 • Tale of Us
 • Aurora
[/one_third] [one_third_last]
 • The Black Madonna
 • Dr Krapula
 • Dub Inc
 • Espana Circo Este
 • Frank Carter & The Rattlesnakes
 • Giraffage
 • Islam Chipsy
 • Mick Jenkins
 • The Rumjacks
 • Tiggs Da Author
 • Sven Alias
[/one_third_last] CZ4PSrJXEAAxZDK.jpg-large

Nu de eerste namen voor Lowlands bekend zijn, zal het niet lang duren voor Pukkelpop ook een eerste lichting artiesten presenteert. De festivals vinden beide in hetzelfde weekend plaats.

The Last Shadow Puppets

In 2008 verscheen het album ‘The Age of Understatement’ van The Last Shadow Puppets, een project van Arctic Monkeys frontman Alex Turner en Rascals frontman Miles Kane. Het bleef daarna lang stil. Op 1 april verschijnt er echter een tweede album en die gaat gepaard met een tour langs een beperkt aantal Europese venues. Paradiso zit er wel bij en de tickets voor dat concert waren vandaag binnen een 1 minuut allemaal weg. Nu krijgen de fans dus een twee kans in Biddinghuizen.

LCD Soundsystem

De band onder leiding van James Murphy stopte in 2011, maar na het verschijnen van een kerstsingle eind 2015 ging de geruchtenmolen weer draaien. Begin 2016 werd bekend dat de band op Coachella 2016 zou staan en dat dat niet het enige festivaloptreden zou zijn. Nu staat de band dus ook op Lowlands 2016. LCD Soundsystem is vooral bekend van hits als ‘All My Friends’ en ‘Daft Punk is Playing at My House’.

Lowlands 2016

Lowlands vindt jaarlijks plaats Biddinghuizen, Flevoland. Dit jaar is dat van 19 tot en met 21 augustus. Niet alleen muziek, maar ook toneel, film en literatuur komen aan bod op het festival. Kaartverkoop start op zaterdag 6 februari . Early Bird tickets kosten €159,- en anders kosten de kaarten €175,-. Eerder stonden onder andere Foo Fighters, Editors en Arctic Monkeys op Lowlands.

Wil je alles weten over komende editie van het festival in Biddinghuizen? Check dan hier het complete Lowlands Programma 2016. Wil je meepraten en speculeren over alle ontwikkelingen? Doe je zegje op ons Lowlands Forum.