Joepie! Nieuws van het Lowlands-front! Op de website heeft de organisatie bekend gemaakt dat Hans Teeuwen naar Lowlands 2016 komt. Je weet wel. De Nederlandse musicus, acteur, filmmaker en cabaretier. O nee, sorry. “Ik ben geen cabaretier, eerder een komiek. Cabaretiers zijn columnisten die praten”, aldus Teeuwen.

De bevestiging van vandaag is het startschot voor het comedyprogramma van Lowlands 2016. Lowlands maakte eerder al flink wat namen bekend, maar alleen voor het muzikale programma van het festival. Bij deze bevestigingen zijn onder meer Foalsthe Last Shadow Puppets, Disclosure en Sigur Rós. Via Spotify kun je kennis maken met de muziek van de artiesten in de Lowlands line-up.

Hans Teeuwen

Hans Teeuwen is dit jaar weer in de theaters te zien met het programma ‘Echte Rancune’. Het was een massale stormloop op de kaarten zodra de verkoop startte en nagenoeg alle shows waren binnen een dag uitverkocht. Misgegrepen? Pak dan nu je kans op Lowlands 2016! Het persbericht belooft wat: “Een bonte avond boordevol karaktermoord op belangrijke mensen en/of instituties. Ook voor wijven. Teeuwen zal zich kwetsbaar opstellen en eerlijk praten over zijn eigen zwakheden zoals narcisme en een hardnekkige softdrugsverslaving. Ook voor wijven.” Naast volle zalen trekt hij deze zomer dus ook een volle tent: Teeuwen staat namelijk in de Alpha-tent, de grootste tent op het terrein met een capaciteit van zo’n 20.000 man (en wijf). Ongetwijfeld zal Teeuwen interactie opzoeken met het publiek, zoals ook in zijn laatste theatershow ‘Spiksplinter’:

Lowlands 2016

Lowlands 2016 vindt plaats op 19 t/m 21 augustus op het evenemententerrein van Walibi in Biddinghuizen. Niet alleen muziek, maar ook toneel, film en literatuur komen aan bod op het festival. Lowlands was in 2015 sinds jaren niet uitverkocht, maar toch is de liefde onder de Lowlanders niet bekoeld. Lees vooral terug in ons festivalrapport, hoe fijn de editie van vorig jaar was! Helaas zijn de 25.000 Early Bird tickets al uitverkocht, maar voor 175 euro kun je er komende editie bij zijn.

Op onze programmapagina voor Lowlands 2016 lees je als eerste alle nieuws, geruchten of bevestigingen voor het Lowlands programma 2016. En op ons forum wordt volop gespeculeerd over het programma van aankomende editie, soms lees je hier een gerucht zelfs sneller. Check ook zeker onze app in de App Store of de Google Play Store.