Muse is de tweede headliner van Glastonbury 2016. Dat maakt de organisatie bekend op haar website. De band kondigt het nieuws zelf aan via een filmpje.

Muse is na Coldplay, Jeff Lynne’s ELO en PJ Harvey de vierde act die is bevestigd voor Glastonbury 2016. De Britten zijn de hoofdact van de vrijdag van het festival. Muse betrad de Pyramid Stage al twee keer eerder; in 2004 en 2010 was de band al eens headliner.

 

Muse

Muse is een van de meest succesvolle rockbands van dit moment. De Britse band werd in 1994 opgericht en in 1999 werd het eerste album uitgebracht. Onder leiding van frontman Matthew Bellamy veroverde de band al snel de wereld. Het nieuwste album van Muse stamt uit 2015 en ter ere van dat album tourt de band dit jaar over heel de wereld. De band geeft diverse optredens in Nederland én België, maar daar horen voorlopig geen festivalshows bij. De laatste keer dat we Muse op festivals in de Benelux mochten aanschouwen was in 2015. Met deze optredens werd Muse verkozen tot de absolute festivalkoning van 2015. Een show van de band terugkijken? Dat kan! Zo zag het optreden van Muse er uit op Roskilde.

Glastonbury 2016

Glastonbury 2016 (voluit: Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts) vindt dit jaar plaats van 22 tot 26 juni en is volledig uitverkocht. Voor gedupeerden die achter het net hebben gevist is er overigens nog hoop: in de lente gaan alle tickets die niet op tijd betaald zijn weer in de verkoop. De tickets kosten 233 Engelse pond, omgerekend 315 euro. De bookmakers hebben wat betreft Coldplay en Muse gelijk gekregen. Nu maken Adele en Foo Fighters nog de beste kans om de bovenste regionen van het affiche in 2016 te vullen.

DELEN
Stijn
Om mijn persoonlijke tijdlijn niet vol te gooien ben ik lid van de Festileaks nieuwsredactie. Vanuit Nijmegen ben ik bereid heel Europa door te trekken voor festivals.