Pukkelpop 2006: Dansen met Daft Punk en Radiohead

In deze nieuwe rubriek gaan we op zoek naar de beste line-up ooit. Dat affiche waar je jaren na dato nog steeds je vingers bij aflikt. Is het niet vanwege de wederopstanding van je favoriete band, dan wel omdat je die vele nieuwe, fijne bandjes hebt ontdekt. Vandaag in de aanbieding: Pukkelpop 2006.

[mks_col][mks_two_thirds]Met hoeveel munten waardeer jij de line-up van Pukkelpop 2006?[/mks_two_thirds]

[mks_one_third]

[yasr_visitor_votes size=”large”]

[/mks_one_third]

[/mks_col]

Pukkelpop 2006

Pukkelpop 2006

Iedere fan van Pukkelpop heeft waarschijnlijk een fortuin over voor nog zo’n editie als 2006. Indierockers Radiohead, elektronisch duo Massive Attack en de meest exclusieve act van dat moment, Daft Punk, staan allemaal op het affiche.

Robots in Hasselt

Touren is niet bepaald de favoriete bezigheid van Daft Punk. Het Amerikaanse woestijnfestival Coachella weet de twee buitenaardse robots in 2006 over te halen om een legendarische show weg te geven. Dat bevalt de twee zo goed, dat ze vervolgens nog een beperkt aantal festivalgigs plannen in onder meer Europa en Azië. De funky robots komen opnieuw tot leven in hun tweede en tot nu toe laatste headline-tour ooit: Alive 2006/2007.

Eén van de stops van hun ruimteschip: Pukkelpop in Hasselt, België. Als goden van de elektronische muziek staan de twee, op zaterdag 19 augustus, op een piramide vol technische snufjes. Een lichtshow om je vingers bij af te likken en een shitload aan swingende wereldhits schieten over de Hasseltse weide. Om het Franse duo zo ver te krijgen, heeft de organisatie zelfs het hoofdpodium verhoogd. Inmiddels zitten we alweer tien jaar te wachten op een nieuwe tour van Daft Punk. Wanneer Daft Punk wederkeert? 1997 – 2007 –2017? We weten het niet. Wel weten we dat er in ieder geval genoeg animo voor is. Kom maar door met dat ruimteschip!

Daft Punk Live

 

Vijftig tinten alternatief

Pukkelpop is van oorsprong een festival voor alternatieve muziek. De line-up van 2006 is daar het perfecte voorbeeld van. Het festival weet op ieder vlak, of het nou de opstelling van de Boiler Room of de line-up in de Marquee was, de hipste alternatieve namen van dat moment te boeken. Zo tillen Justice, The Knife, Tiga en de Nederlander Joris Voorn de voetjes van de vloer en mogen Beck en The Raconteurs hun trucje doen op het hoofdpodium.

(Future) Legends

Alex Turner Arctic Monkeys 2006En dat was nog niet alles. Het Belgische festival weet veel acts binnen te halen die in de bloei van hun carrière zitten. Zo mag Radiohead headlinen en staan ook Massive Attack en Placebo op de poster van Pukkelpop 2006. Daarnaast weten de Belgen zoals ieder jaar ook flink wat ‘future legends’ naar de weide te trekken. Wat dacht je van de piepjonge Alex Turner (20) en zijn Arctic Monkeys of de zwoele songs van Snow Patrol. Oh, Pete Doherty was ook geboekt, maar die kwam uiteraard niet opdagen…