De weekendkaarten voor Pinkpop die online aangeboden werden, waren vanochtend binnen een uur uitverkocht. Voor elke dag zijn er tot nu toe wel nog dagkaarten beschikbaar.

Een enkele keer komt het voor dat vestigingen van de Primera nog weekendkaarten kunnen verkopen, terwijl ze online op zijn. Binnen een uur waren de online-verkrijgbare weekendtickets in ieder geval zo goed als op. Volgens Jan Smeets is de kaartverkoop nog nooit zo snel gegaan. Ook verwacht hij dat er nu een run op dagkaarten gaat volgen, waarbij vooral de zondag er in trek is.

Woensdag werd de voorlopige line-up bekendgemaakt middels een persconferentie in Paradiso. RammsteinRed Hot Chili Peppers en Paul McCartney zijn de grootste smaakmakers op het affiche en waren voor aanvang van de persconferentie al bekend.

Wachtrij

Net als elk jaar verzamelden potentiële Pinkpop-gangers zich ruim voor de verkoop massaal voor hun computer en vestigingen van Primera. Gistermiddag, ruim 20 uur voor de start van de verkoop, werden de eerste kampeerders gespot. Vanochtend waren de rijen pas echt enorm: bij populaire vestigingen (rondom Limburg) liepen de rijen op tot een halve kilometer.

Pinkpop 2016

Het oudste onafgebroken popfestival van Europa vindt plaats op 10, 11 en 12 juni op het bekende Megalandterrein in Landgraaf. De ticketverkoop begint aanstaande zaterdag 20 februari om 10 uur. Dit jaar gaan de kaarten ook bij de Primera in de verkoop. De weekendtickets zijn inmiddels uitverkocht maar een dagkaart scoor je voor €95,-. Kijk voor alle informatie over het festival op onze programmapagina.

DELEN
Houdt van woordgrapjes, gaat naar school en woont in Amsterdam en is oprichter, vice president en CEO van de Linda, Roos & Jessica-fanclub. Tevens enige lid.