Advertisement

Best Kept Secret 2013: liefde op het eerste gezicht

arctic monkeys

In deze nieuwe rubriek gaan we op zoek naar de beste line-up ooit. Dat affiche waar je jaren na dato nog steeds je vingers bij aflikt. Is het niet vanwege de wederopstanding van je favoriete band, dan wel omdat je die vele nieuwe, fijne bandjes hebt ontdekt. Vandaag in de aanbieding: Best Kept Secret 2013.

[mks_col][mks_two_thirds]Met hoeveel munten waardeer jij de line-up van Best Kept Secret 2013?[/mks_two_thirds]

[mks_one_third]

[yasr_visitor_votes size=”large”]

[/mks_one_third]

[/mks_col]

Best Kept Secret 2013

Best Kept Secret 2013Vrijwel niemand had hele hoge verwachtingen bij de eerste editie van Best Kept Secret, tenminste niet de verwachtingen die deze line-up waarmaakte. Met Arctic Monkeys, Damien Rice, Alt-j, Sigur Rós én Portishead wist Best Kept Secret de lat voor de daaropvolgende edities al direct hoog te leggen. Het festival wordt sinds de bekendmaking van die eerste line-up tevens beschouwd als één van de grootste festivals van Nederland. Good job, Friendly Fire!

Eén kogel, twintigduizend muziekliefhebbers

Als beginnend festival maakt Best Kept Secret meteen duidelijk wat de doelgroep is: liefhebbers van alternatieve muziek, bijzonder eten en de totaal-ervaring van een festival. Het festival maakt dan ook al snel menig muziekliefhebber verliefd. Het affiche van Best Kept Secret 2013 maakt de wildste dromen van twintigduizend muziekliefhebbers waar. De eerste editie van het festival raakt meteen uitverkocht. Een schot in de roos!

Bij het richten van haar festivalgeweer kreeg Best Kept Secret wel een beetje hulp uit Engeland. Dankzij het overzeese mega-festival Glastonbury hengelen de Nederlanders zo maar even Arctic Monkeys binnen. Alex Turner en co. willen voor hun ‘grootste show ooit’ nog even warmdraaien op een kleiner festival. Het uit de grond gestampte Best Kept Secret bood het ideale podium voor de indierockers.

Nog nèt niet mainstream

Macklemore & Ryan Lewis en Alt-J, tegenwoordig staan ze gewoon in de Ziggo Dome. Veel acts van Best Kept Secret 2013 staan op het punt van doorbreken wanneer ze Safaripark Beekse Bergen betreden. Het levert legendarische shows en vele ‘ik zag ze voor ze groot waren’-momenten op. Daar is niet alleen de hipster, maar waarschijnlijk zowat iedere muziekliefhebber jaloers op.

Foto: Flickr

 Broekplassen in Landgraaf

De verrassend sterke line-up van Best Kept Secret 2013 zorgde tevens voor knikkende knieën bij Pinkpop. Er heerste stevige kritiek op het Landgraafse affiche en dat terwijl het programma van het gloednieuwe Best Kept Secret de hemel in werd geprezen. Terwijl Pinkpop drie ‘matige headliners’ heeft staan, zorgt Best Kept Secret voor drie hoofdacts met immense populariteit binnen hun doelgroep.

Pinkpop-directeur Jan Smeets wil desondanks niet toegeven dat Best Kept Secret concurrentie is voor het festival in Landgraaf. Smeets beweert alles behalve jaloers te zijn op de line-up van Best Kept 2013, laat hij in een interview met 3voor12 weten. “Wij hebben alle acts die tot nu toe genoemd zijn bij Best Kept Secret bewust niet gekozen. Ze zijn allemaal aangeboden door agenten.” Smeets zit daarbij duidelijk niet op één lijn met Mojo-woordvoerder Marjanne Manders. “Natuurlijk is Best Kept Secret concurrentie”, erkent Manders. “En ik vind dat ze een mooie line-up hebben. De komst van Best Kept zou dus heel goed kunnen betekenen dat wij sommige acts niet op ons festival krijgen.”

Breng je stem uit!
Wij zijn op zoek naar de beste line-up aller tijden en daarbij hebben we jouw hulp nodig! Jij mag als deskundig jurylid je stem uitbrengen op ieder affiche dat in aanmerking komt voor de prestigieuze titel. Dat doe je door bovenaan het artikel het aantal munten aan te klikken dat de line-up volgens jou waard is.