Zojuist heeft Adele tijdens haar optreden in de O2 Arena in London bekend gemaakt dat ze zal optreden op Glastonbury 2016. Na de eerder aangekondigde bands Muse en Coldplay, maakt Adele het rijtje headliners voor het Britse festival compleet.

Al sinds 2012 staat Adele hoog op het wenslijstje van Glastonbury en nu is het het festival eindelijk gelukt de superster te boeken. Hoewel Adele in het verleden heeft laten weten doodsbang te zijn voor grote massa’s mensen, lijkt dat een optreden op Glastobury niet meer in de weg te staan:

[blockquote]”I wanted to do it last year but my record wasn’t ready. And to the people who say I am too boring to headline, you’re more fucking boring for moaning about me headlining.”[/blockquote]

Al in november 2015 kwam het gerucht dat Adele op Glastonbury 2016 zou staan.

Glastonbury 2016

Glastonbury 2016 vindt dit jaar plaats van 22 tot 26 juni, tegelijkertijd met Down The Rabbit Hole en week vóór Rock Werchter. Het festival biedt plaats aan 175.000 festivalgangers en honderden artiesten verspreid over meer dan 50 podia. Tickets zijn al ruimschoots uitverkocht. Voor iedereen die achter het net heeft gevist is er overigens nog hoop: in de lente gaan alle tickets die niet op tijd betaald zijn weer in de verkoop. De tickets kosten 233 Engelse pond, omgerekend 315 euro.

Glastonbury Festival of Comtemporary Performing Arts, in de volksmond Glastonbury genoemd, is het grootste muziekfestival van Groot-Brittanië. Het is daarom niet vreemd dat de line-up van het festival zorgt voor vele speculaties en weddenschappen elk jaar. In 2015 waren Florence + The Machine (vervangend voor Foo Fighters), Kanye West en The Who headliners van het festival.

DELEN
Debbie Spaan
Als Content Manager verantwoordelijk voor de format-, Spotify- en social redactie. Beschouwt Paradiso als haar huiskamer en festivals als haar zomervakantie. Al vele festivals bezocht, maar Lowlands (14x) en DTRH (4x) blijven favoriet.