Dimensions Festival 2016: elektronische undergroundmuziek in Romeins fort

Dimensions Festival

Op ontdekkingsreis met Festileaks. Dat is het idee van de nieuwe ‘discover’ rubriek. Eens in de twee weken bespreken we een onbekend, opvallend of nieuw festival. Of nog beter: alle drie! Deze week reizen we naar het plaatsje Stinjan in Kroatië waar je ieder jaar kunt dansen tijdens Dimensions Festival.

[mks_col]
[mks_two_thirds]

[mks_dropcap style=”letter” size=”52″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#ef4644″]W[/mks_dropcap]auw, wat een locatie! Dat is nog eens wat anders dan een standaard grasveld. Een verlaten Romeins fort dat is omgedoopt tot jouw nieuwe favoriete festivallocatie. Een magische plek met allemaal gangen, verschillende ruimtes en podia. Hier dans je vijf nachten op de beste elektronische underground muziek. De volgende ochtend wordt je gelukkig niet wakker van een brandende zon, maar met een aangename temperatuur van 25 graden. Je zit je kater uit op het strand met wat chille beats op de achtergrond. Misschien dat je eind deze middag de boot party (€7,-) gaat proberen. Ideaal om weer op te laden voor vanavond.

Deze magische locatie van Dimensions Festival is Fort Punta Christo en ligt in Stinjan, Kroatië. Dit is 20 minuten verwijderd van het plaatsje Pula, waar ook een vliegveld is. Buiten het Romeinse fort is er, een dag eerder, ook een opening in Pula Arena (een Romeins amfitheater). In de omgeving zijn ook veel overblijfselen te vinden van de Romeinse tijd. Het festival duurt vijf dagen en is vooral in de nacht en ochtend. Er zijn circa acht podia. De camping ligt op een kwartiertje loopafstand.

Komend jaar kun je wederom elektronische muziek verwachten. Dimensions Festival richt zich op de niches binnen genres als house, techno, jazz, funk, soul, drum ’n bass, dubstep en disco. Voor 2016 zijn bijvoorbeeld Massive Attack, Moritz Von Oswald Trio FT Tony Allen en Max Loderbauer naar buiten gebracht. Bereid je dus voor op harde feestjes gecombineerd met een strandvakantie op een prachtige locatie.[/mks_two_thirds] [mks_one_third]

Het festivalticket kost €190,00 en als je op de camping wil verblijven komt daar €74,50 bij. Mocht je toch liever in een hotel/appartement slapen kan dat natuurlijk ook. Vanaf €400,- deel jij een kamer met je stapmaatje, wat dus €200,- per persoon is. Uiteraard kun je altijd duurdere opties vinden, maar de meeste slaapplekken liggen tussen de €400,- en €1.000,-. Hiervoor kun je zes nachten slapen in een tweepersoonskamer. De goedkoopste optie om erheen te reizen is door met de bus te gaan welke €149,- kost. Een vliegticket kost op dit moment circa €200,-, maar dan moet je van Pula ook nog naar Stinjan. Festival. Travel helpt je met alles rondom je reis naar Dimensions Festival.

Geschatte kosten (excl. eten en drinken): €500,00

[/mks_one_third]

[/mks_col]

 

Genoeg gepraat, tijd voor beeld!