Coachella 2016: Guns ‘N Roses, gastoptredens en andere highlights

Coachella Sunny

Het eerste weekend van Coachella 2016 zit erop. Acts als Guns ’n Roses, LCD Soundsystem, Jack Ü en Disclosure verzorgden optredens om nooit te vergeten. Tijd voor een recap van al het moois dat zich afspeelde in de Coloradowoestijn!

coachella-2016-lineup-768x1024De line-up

Coachella-gangers werden weer verwend met de grootste artiesten op internationale bodem. LCD Soundsystem headline de eerste dag. Zaterdag was Guns ‘N Roses hoofact en op zondag mocht Calvin Harris het eerste Coachella-weekend afsluiten. Verder stonden ook onder andere Ellie Goulding, Sufjan Stevens, Ice Cube, A$AP Rocky, CHVRCHES, Foals, Sia en Beach House op het programma. Coachella leverde daarnaast veel feestjes met onder meer Disclosure, Flume, Jack Ü, M83, Underworld, Zedd, ZHU en Major Lazer. Weer een Coachella-waardig affiche dus!

 

 

De headliners

De reünie van LCD Soundsystem verliep verdomd goed. De band speelde een repertoire vol hits en classics, de perfecte festivalset. De band tuigde daarnaast een eerbetoon op aan drie grote muzieklegendes. Zanger James Murphy: “The Last time we played here, JAY Z played after us and we were honored because we really like him, but tonight he’s not here we’re sorry’. Even later speelt LCD Soundsystem ‘November Rain‘ van Guns ‘N Roses en een cover van David Bowie’s ‘Heroes‘.

Op dag twee speelt Guns ‘N Roses de woestijn plat. De heren beginnen op tijd en dat is uitzonderlijk. Vroeg in de set speelt de band al ‘Sweet Child O’ Mine’, waarop het rockfestijn losbarst. De band roept ook AC/DC-gitarist Angus Young het podium op en speelt daarmee twee nummers van AC/DC, ‘Whole Lotta Rosie‘ en ‘Riff Raff‘. Diezelfde Young springt als een twintiger het podium over en heeft toepasselijk ook een schooluniform aan. Guns ‘N Roses sluit af met ‘Paradise City‘, tevens een toepasselijke naam voor de Coachella-weide. Wanneer de laatste noot verschiet, knalt de organisatie vuurwerk de lucht in en wordt de donkere woestijn eventjes verlicht.

Calvin Harris sluit het eerste weekend van Coachella 2016 af. Zijn repertoire bestaat volledig uit mega-hits; het ideale feestje om je weekend mee te eindigen dus. Dat feestje werd nog mooier toen Rihanna het podium betrad. Ze zong de vocals op megahit ‘We Found Love‘, een fijne verassing voor de Coachella-gangers. Het festival werd afgesloten een gastoptreden van John Newman met ‘Blame’ en vele afterparty’s.

Gastoptredens

En het bleef niet bij de namen op de posters. Coachella trekt niet alleen tienduizenden bezoekers, maar ook tientallen wereldsterren. Die springen gelukkig ook nog wel eens het podium op. Zo liet Kanye West op de eerste dag maar liefst twee keer van zich horen. A$AP Rocky liet hem ‘Father Stretch My Hand pt. 1‘ spelen, al was daar niet heel veel van te horen door wat technische mankementen. Daarnaast verscheen de Amerikaanse superster voor de dj-booth van Jack Ü als Skrillex en Diplo Kanye’s ‘Power’ door de speakers boren. Hij ontvangt een groot applaus en vertrekt daarna weer. Daar blijft het echter niet bij voor Jack Ü. Diplo en zijn maatje Skrillex roepen namelijk doodleuk ook nog AlunaGeorge, Kiesza en Post Malone voor de vocals tijdens hun dj-set. Diezelfde zingen Gallant en Seal een ijzersterk duet.

Op dag twee mocht de legendarische band Guns ‘N Roses het podium betreden. Diezelfde dag werd bekend dat AC/DC Axl Rose leent van Guns ‘N Roses voor hun tour. Ruilmiddel bleek diezelfde avond AC/DC-gitarist Angus Rose, die samen met de headliner twee AC/DC-nummers mocht spelen. Bone Thugs N-Harmony kwam tevoorschijn tijdens een strakke show van de anonieme ZHU, Skrillex vergezelde een van zijn leerlingen SNAILS en Ke$ha zong de tekst van ‘True Colours‘ tijdens Zedd. Disclosure gaf zijn show extra veerkracht door live-vocals van wereldsterren Sam Smith, Lorde en AlunaGeorge, The Chainsmokers roepen Tiësto, G-Eazy en Walk The Moon het podium op en Ice Cube zorgde voor een legendarische N.W.A.-reünie met ook Snoop Dogg.

Op dag drie werden de gastoptredens er niet minder op. Het grote gerucht ging dat Taylor Swift met haar geliefde Calvin Harris zou optreden, maar uiteindelijk bestormde Rihanna het podium voor een live-versie van ‘We Found Love’. De dj nodigde ook John Newman uit. Baauer nodigde onder andere AlunaGeorge uit, Major Lazer zorgde voor een vlammend feestje samen met Sean Paul, Mø en DJ Snake en Flume werd vergezeld door Vince Staples en Kai. Tel daar de daadwerkelijke line-up van Coachella 2016 bij op en je hebt een monster-affiche, wauw!

Opvallend

Veel rappers hadden het tijdens Coachella 2016 gemunt op Donald Trump. De presidentskandidaat doet het goed en dat tot groot ongenoegen van onder andere de hiphop-scène. Rapformatie Run The Jewels zorgde toch wel voor het hoogtepunt in de anti-Trump propaganda op Coachella 2016. De twee traden op met op de achtergrond Trump afgebeeld als een groot monster. Lachwekkend maar de boodschap kwam wel aan. Leuke note: Run The Jewels werd geïntroduceerd door een andere presidentskandidaat: Bernie Sanders.

Yep. This happened. Don’t miss the live stream at 6pm. @berniesanders. Link to full video in bio.

Een video die is geplaatst door @runthejewels op

Tijdens het optreden van A$AP Rocky komt plotseling een politie-onderzoek op gang. De rapper vraagt voorafgaand aan zijn psychedelische track ‘L$D’ aan het publiek wie er lekker gaat op wiet, drank en LSD. Direct daarop reageert de beveiliging bij het podium door met zaklampen het publiek in te schijnen op zoek naar drugsbezitters. Zou A$AP Rocky undercover zitten bij de politie?

Veel technische mankementen tijden Coachella 2016. Tijdens A$AP Rocky wordt het laatste nummer abrupt ten einde gebracht. Wanneer Foals zijn laatste nummer start, wordt de elektriciteit er ook uitgegooid en vele gastoptredens lopen ook in de soep. Erg jammer, want er gingen daardoor een aantal legendarische momentjes, waaronder het gastoptreden van Kanye West, verloren.

Nog één keer Kanye West. De rapper wist ondanks dat hij niet op de line-up stond aardig wat aandacht te krijgen. Op de zaterdagavond van Coachella duikt er ineens een filmpje online waarin hij meedoet aan een sprintwedstrijdje met collega-rapper Tyler The Creator. Kanye verliest met dikke cijfers van Tyler, maar dat ligt niet aan hemzelf. ‘This nigga was in my way!’, roept West na de nederlaag.

I WON

Een video die is geplaatst door Tyler The Creator (@feliciathegoat) op

Coachella Logo

Coachella 2024

Locatie
Verenigde Staten
Indio, Verenigde Staten
Datum 12-21 april 2024
Line-up
Tyler, the Creator
No Doubt
Doja Cat
Tickets Kopen