Advertisement

Must-watch: Pearl Jam met Red Hot Chili Peppers en Kings of Leon op New Orleans Jazz Festival

pearl jam

Pearl Jam zorgde afgelopen weekend voor een verrassing op New Orleans Jazz Festival. De band vroeg niemand minder dan Red Hot Chili Peppers en Kings Of Leon op het podium!

Pearl Jam stond geboekt als een van de headliners van het New Orleans Jazz Festival en sloot de zaterdagavond met vuurwerk af. Frontman Eddie Vedder vroeg Nathan Followill (drummer Kings Of Leon), Josh Klinghoffer (gitarist Red Hot Chili Peppers) en Chad Smith (drummer Red Hot Chili Peppers) op het podium te komen voor het spelen van het toegift: ‘Rockin’ In The Free World’ van Neil Young. Zie hieronder beeldmateriaal van het optreden van deze supergroep:

Pearl Jam

De rockband uit Seattle staat erom bekend nogal te wisselen van setlists en dus ook encores. ‘Rockin’ In The Free World’ van Neil Young is daarentegen een van de favoriete afsluiters van de band. Pearl Jam verrast graag en vraagt wel vaker mede-artiesten het podium te delen tijdens optredens. In het verleden speelde de band al met onder andere Ben Harper, Chris Cornell en Neil Young zelf. Eddie Vedder wil ook nog wel eens een uitstapje maken en zong op het podium mee met Bruce Springsteen, Tom Petty, The Who en R.E.M.