In vuur en vlam met ‘Sex On Fire’ van Kings Of Leon

https://www.youtube.com/watch?v=reRhMXOZRFQ

In de rubriek ‘Set Closer’ zoekt Festileaks samen met jou naar het allerbeste liedje om een festivalset mee af te sluiten. Deze week nomineren we de Amerikaanse rockband Kings of Leon. Het jaar 2016 zal in het teken staan van een nieuw album en een daarmee gemoeide tour. Een Nederlands optreden is (nog) niet aangekondigd, maar de band zal in ieder geval Lollapalooza Berlin headlinen. De kans is zeer groot dat Kings Of Leon dat festivaloptreden afsluit met de monsterhit ‘Sex On Fire’.

[mks_col][mks_two_thirds]Met hoeveel munten waardeer jij ‘Sex On Fire’ als set closer? Stem hier rechts. Het nummer met de meeste stemmen wint.[/mks_two_thirds]

[mks_one_third]

[yasr_visitor_votes size=”large”]

[/mks_one_third]

[/mks_col]

[mks_col]
[mks_two_thirds]

[mks_dropcap style=”letter” size=”52″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#ef4644″]D[/mks_dropcap]e alom bekende gitaarriff wordt ingezet door zanger en gitarist Caleb Followill en het kippenvel staat direct op je armen. Na een geweldige set is hier dan de ultieme climax. Je voelt de rillingen op je rug en je bent één met de rest van het publiek in het galmende geluid. Meeblèren tot je longen uit elkaar lijken te klappen. Ja, ja, jaaaaa, Caleb! “Yooooooouuuuuuu, your sex is on fire”

‘Sex On Fire’ is de eerste single van het vierde studioalbum Only By The Night uit 2008 en de allereerste hitsingle voor Kings Of Leon. Het was enige tijd de meest gedownloade single aller tijden in Engeland en haalde wereldwijd in diverse landen de nummer 1-positie. Echter niet in Nederland. Het nummer haalde slechts een schamele positie 24 in de Top 40 en verdwijnt al na vijf weken uit de hitlijsten. De luisteraars van 3voor12 zijn wel overtuigd en ‘Sex On Fire’ wordt uitgeroepen tot Song van Het Jaar 2008. De Nederlandse waardering is – anno 2016 – vele malen groter, blijkt uit de 150e plaats in de Radio 2’s Top 2000.

[/mks_two_thirds]

[mks_one_third]

KOL set closer

De muziek van ‘Sex On Fire’ was snel geschreven en bij het begin van het refrein moest een pakkende openingszin worden gevonden. Tijdens het oefenen in de studio verzon de band diverse titels waaronder ‘Set Us On Fire’. Eén van de soundmixers beleefde bij binnenkomst een waar Mama Appelsap moment en dacht ‘Sex On Fire’ te verstaan. De bandleden vonden dit reuze grappig en besloten meteen dat de ware songtitel was geboren.

[/mks_one_third]

[/mks_col]

We zoeken de beste set closer aller tijden. Het nummer met de meeste stemmen wint. Zeg het maar: ‘Sex On Fire’, ultieme winnaar of overrated niemendalletje? Je kunt hierboven je stemmen uitdelen, aan de hand van festivalmuntjes!