Suck On This! Luister naar de nieuwe mixtape van Die Antwoord

die antwoord
die antwoord

Die Antwoord heeft deze week een nieuw mixtape uitgebracht genaamd Suck on This. De mixtape is een preview op een nieuw album, dat dit jaar nog gepland staat. De groep speelt deze zomer op onder andere We Are Electric, Pukkelpop en Sziget.

Boem! Die Antwoord dropt out of the blue een nieuwe mixtape. Dat die bijzonder is mag duidelijk zijn. De mixtape bestaat uit 12 nummers, waarvan het eerste ‘nummer’ geheel gesproken is: Ninja en Yo-landi Vi$$er maken het Amerikaanse accent belachelijk en sluiten het nummer af met Hey guys, I know you are waiting for the new album, but in the meantime … Suck on this. Het nummer ‘Siembamba’ doet denken aan een slaapliedje en ook zijn er een aantal samenwerkingen met vrijwel onbekende musici: God? The Black Goat?

Back to the roots

De mixtape bestaat uit zowel remixes van bestaande nummers als nieuwe nummers. Het Afrikaanse duo is nu vooral bekend door hun combinatie van rap en dansbare beats zoals in ‘Enter The Ninja’ en ‘Cookie Thumper’, maar gaat op deze mixtape (deels) terug naar hun roots. De elektronische beats die we van hen gewend zijn worden afgewisseld met exotische invloeden en Afrikaanse beats. Zo wordt tijdens het tweede nummer ‘BUM BUM’ Ninja’s rap afgewisseld met Spaanse tekst.

Festivals

Het mooiste van dit alles? Die Antwoord speelt deze zomer op zowel We Are Electric, Pukkelpop en Sziget! Voor alle drie zijn nog kaarten beschikbaar, al moet je er wel snel bij zijn. De combinatie van deze nieuwe nummers met de bestaande hits én het vooruitzicht van een nieuw album belooft in ieder geval opnieuw een feestje op elke festivalweide te worden!

Luisteren maar!