Advertisement

De beste bevrijdingsfestivals: Wie zien we waar?

Foto door Melanie Caitlin

Donderdag vieren we de vrijheid, en dat doen we met vrienden, muziek en bier. Voor wie al vol festivalkriebels zit is deze dag ook een mooie uitlaatklep, want door heel Nederland zijn allerlei binnen- en buitenlandse artiesten op de podia te vinden. Nog geen concrete plannen? Maak ze met ons!

Haarlem

In Haarlem vindt je dit jaar op bevrijdingspop een gevarieerd maar populair arsenaal aan acts. Op het hoofdpodium staan onder meer de Belgische indierockers van Balthazar. Het bier wat popprijs- en Edison-winnaars Lil’ Kleine & Ronnie Flex naar hun hoofd gegooid krijgen kan John Coffey mooi opvangen. Verder zien we onder meer La Pegatina, Sue the Night, Lucas Hamming, Fresku en afsluiter Chef’ Special. Het blokkenschema voor bevrijdingspop Haarlem vind je hier.

Amsterdam

Naast dat er door de gehele hoofdstad allerlei bijzondere tentoonstellingen en rondleidingen plaatsvinden, wordt het Westerpark omgetoverd tot het muzikale hart van de viering. Op de mainstage staan onder meer Mozes and The Firstborn en DeWolff. Verderop in het park zijn the Indian, Eefje de Visser, Bewilder en Indian Askin te vinden. Het complete programma voor bevrijdingspop Amsterdam vind je hier.

Leeuwarden 

Vroeg op de dag vinden we ambassadeurs van de vrijheid Sunnery James & Ryan Marciano op het hoofdpodium. Zij worden gevolgd door een hoop lokaal talent, maar ook Miss Montreal en the Afterpartees zijn in Fryslân te vinden. Het complete blokkenschema vind je hier.

Groningen

bevrijdingsfestival groningenIn het hoge Noorden wordt een aardbeving opgewekt door onder meer Black Sun Empire en Karimooo. Ook vinden we Broederliefde, D-Double, Sevn Alias en the Partysquad in het Noorden, maar het is vooral het hoofdpodium wat menig festivalhart sneller doet kloppen. Daar vinden we onder meer Kovacs, the Lumineers, Kensington en Gallowstreet. De aftrapper? Ali B. De afsluiter? Typhoon. Het volledige programma van bevrijdingsfestival Groningen vind je hier.

Assen

In Assen vinden we vooral Neerlands trots, met Di-Rect, Moke en Kovacs, maar het is hier vooral het dancepodium wat volgestouwd is met acts als Vato Gonzalez & MC Tjen, Childsplay, Gregor Salto en Asino en meer. Het complete programma van het bevrijdingsfestival in Drenthe vind je hier. 

Zwolle

Hij verlaat Parijs even voor Overijssel: Kenny B staat op het Zwolse hoofdpodium. Dit deelt hij met Nielson, VanVelzen, John Coffey en meer. Waar de meeste acts deze dag veel reizen, spant de afsluiter de kroon: Manu Chao komt speciaal voor ons ‘even overgevlogen’ vanuit Brazilië. De acts in Zwolle zijn dit jaar verdeeld over 6 podia en een container, waar intieme sessies gehouden worden. Lees hier wat je nog meer in Overijssel aantreft op bevrijdingsdag.

Wageningen

Op de 15 podia in Wageningen is voor ieder wat wils te vinden. Naast punkbands Indian Askin en Rats on Rafts en rappers Dio en Gers Pardoel vinden we op het hoofdpodium onder meer VanVelzen, Jett Rebel en geliefde afsluiter Memphis Maniacs. Check hier het volledige programma van bevrijdingsfestival Wageningen. 

Roermond

Een jaar geleden werden ze tweede in Kopenhagen, maar vandaag zijn ze bijna laatste in Roermond: the Common Linnets delen het podium met onder meer Kovacs en Diggy Dex. Ook Kraantje Pappie en Storksky zijn in het zuiden van het land te vinden. De rest van de line-up vind je hier.

Den Bosch

bevrijdingsdag Den Bosch

Wederom treffen we Kovacs aan op de line-up, samen met Causes. In de muziekprogrammering is dit festival wat bescheiden, maar dit wordt goedgemaakt met foodtrucks. Meer informatie vind je hier. 

Vlissingen

In Zeeland vinden we naast een silent disco en speeddaten met veteranen Handsome Poets en Kenny B. Ook HEF – de ongekroonde koning van de straatrap- is aanwezig, evenals Diggy Dex en Gerson Main. De timetable voor het festival in Vlissingen vind je hier.

Rotterdam

In 010 wordt er gedanst met La PegatinaSunnery James & Ryan Marciano en Kraantje Pappie. Ook DeWolff en Friends of the Family zijn te vinden in het Euromast Park. Benieuwd naar de complete line-up in Rotterdam? Je vindt hem hier!

Den Haag

DEN HAAG - Het Bevrijdingsfestival in Den Haag wordt dit jaar voor het eerst gehouden op het Malieveld. De organisatie spreekt van een geslaagd festival met ongeveer 45.000 bezoekers. FOTO EN COPYRIGHT HENRIETTE GUEST

In het Malieveld vinden wewinnares van the Voice: MAAN. Zij sluit zich aan bij Kenny B, Will and the People, Sunnery James & Ryan Marciano en meer, waaronder een heuse Schilderswijkband. Zie hier de complete line-up van bevrijdingsfestival Den Haag.

Utrecht

In Utrecht vinden we op de stampvolle Sena Talent Stage onder meer Sevn Alias, Lucas Hamming, HAEVN en Gerson Main. Op de mainstage speelt John Coffey een thuiswedstrijd en vinden we Dazzled Sticks, Jett Rebel, Memphis Maniacs en Nielson en meer. Check hier het volledige programma van bevrijdingsfestival Utrecht.

Almere

In Flevoland zien we Britse punkband the Beat. Ook Kenny B. en Ronnie Flex zijn terug te vinden op de mainstage, evenals Di-Rect en Nielson. Op de mainstage vindt tevens een rapwedstrijd plaats en het grote plein wordt gevuld met een handvol coverbands én karaoke. Hier vind je de complete line-up van bevrijdingsfestival Almere.