Festileaks is op zoek naar de beste line-up ooit. Het affiche waar je jaren na dato nog steeds je vingers bij aflikt. Is het niet vanwege de wederopstanding van je favoriete band, dan wel omdat je die vele nieuwe, fijne bandjes hebt ontdekt. Vandaag in de aanbieding: Sziget 2015.

Met hoeveel munten waardeer jij de line-up van Sziget 2015?
[yasr_visitor_votes size=”large”]

Sziget 2015

Sziget 2015Op het Sziget Festival is de line-up een extraatje van een standaard te gekke week. Af en toe is dat extraatje zo mooi, dat iedereen jaloers is als je nou net dat jaar geweest bent: 2015 was zo’n jaar. Op het programma staan onder andere Robbie Williams, Avicii, Kings Of Leon en Florence + The Machine. (Klik op de poster voor de hele line-up)

Sziget ‘hartje’ Nederland

De opmars van de Nederlanders op Sziget  is in 2015 in volle gang. Kensington, Sidney Samson, Yellow Claw, Dotan, Bassjackers, Sander van Doorn, Oliver Heldens en Typhoon. Door al deze artiesten stroomt oranje bloed. Martin Garrix gooit de boel op slot en dat doet hij met overtuiging. De tiener knalde meer dan vijftig platen het publiek in. Dat was nog niet genoeg voor Garrix, want backstage speelde hij na afloop nog eens negentig minuten. Overgebleven gasten, vrienden en vrijwilligers konden genieten van een afsluiting van de afsluiting. Martin Garrix verzorgde dus een aardige ‘afsluit-ception’.

De hitparade

Robbie Williams aan de ene kant, en Avicii aan de andere. Twee artiesten die in hun jaren de hitlijsten regeerden. Ze staan ook allebei bovenaan het affiche van Sziget 2015. Een hitjesparade voor jong en oud tot gevolg. Williams verblijde de bezoekers met een lange set vol klassiekers. ‘Let Me Entertain You’, ‘Rock DJ’ en ‘Angels’, ze worden allemaal meegeschreeuwd door tienduizenden fans. Datzelfde geldt voor Avicii. Met zijn ‘Levels’, ‘Hey Brother’, ‘Addicted To You’ en ‘The Days’ op zak, speelt de Zweed de Hongaarse weide plat. Lekker hoor!

Sziget

House Every Weekend

Het is house-weekend op het Sziget-eiland. Het festival trekt niet alleen de grootste rockbands, rappers en zangeressen. Ook het house-genre is goed vertegenwoordigd. De weekend-headliners van Sziget 2015 hadden net zo goed de hoofdacts op Tomorrowland kunnen zijn. Niemand minder dan Avicii, Alesso en het Nederlandse tieneridool Martin Garrix staan op de line-up. Die laatste mag zelfs het festival op spectaculaire wijze afsluiten.

Foto: Shawn Tron Het uitbundige publiek tovert een grote glimlach op het gezicht van Avicii
Foto: Shawn Tron
Het uitbundige publiek tovert een grote glimlach op het gezicht van Avicii

Naast house worden ook genoeg andere dance-genres vertegenwoordigd door de grootste dj’s in hun categorie. Knife Party en Nero zorgen voor een staaltje snoeiharde dubstep. Szitizens kunnen losgaan op de beats van drum ’n bass-dj’s Camo & Crooked en Sigma en ook Blasterjaxx, Major Lazer, Yellow Claw en SBTRKT krijgen de voetjes van de vloer. Aan feestjes geen gebrek!

Breng je stem uit!

Wij zijn op zoek naar de beste line-up aller tijden en daarbij hebben we jouw hulp nodig! Jij mag als deskundig jurylid je stem uitbrengen op ieder affiche dat in aanmerking komt voor de prestigieuze titel. Dat doe je door bovenaan het artikel het aantal munten aan te klikken dat de line-up volgens jou waard is.